Csirkés "kamuvadas", amit fél óra alatt összedobhatsz

A mézes-mustáros csirke elmehetne akár egy kamuvadasnak is, mert ízben ugyanazt hozza, csak éppenséggel a rajttól számítva 30 perc múlva már eheted is!

A mézes-mustáros csirke volt az első olyan kaja, amit anno én, egyedül, mindenfajta segítség nélkül össze tudtam dobni magamnak. És most nem ám az üveges verzióról beszélek, hanem tényleg én csináltam, az elejétől a végéig. Minden bizonnyal pont ezért foglal el kiemelt helyet a szívemben, meg lehet azért is, mert a végén azért eléggé hasonlít egy "kamuvadasra", csak éppenséggel ez a verzió jó fél óra alatt megvan.

RECEPT

Mézes-mustáros csirkemell - Kattints!

Az évek alatt finomítgattam a technikán. Persze azért még most sem bonyolítom túl, csak teszek hozzá egy kis gyömbér és chilit, hogy még fűszeresebb legyen, na meg ha van éppen otthon, akkor többféle mustárral dobom föl.

Angol mustárt is rakok bele a jó intenzív színe miatt, de krémes dijoni is kerül bele, mert szerintem ez illik a legjobban ehhez a kajához. Ha pedig van, akkor egy kis magos mustárt is adok hozzá az apró kis mustármaggyöngyök miatt.

Azt hiszem, rizzsel szokás enni “hivatalosan”, már ha létezik ilyen, de én valamiért szerintem a tészta jobban megy hozzá, úgyhogy én így eszem!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

"Ha nem vagy alázatos, és nem rajongsz a modelledért, akkor semmi értelme az egésznek" - interjú Puskás Nórival

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...