Buda egyik legújabb rendezvényhelyszínén, a Haris Parkban adták át a Gastro&Hotel Design Award díjait aPont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap szervezésében.A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára.
A 2019-re kiírt pályázatra 60 pályázat érkezett hotel, étterem és egyéb vendégváróhelyek témában. Idén először több szálláshely nevezett a versenyen, mint étterem, bisztró, pub vagy kávézó. A hazai és nemzetközi szakemberekből álló zsűri élénVarró Zoltán, sztárdesignerállt. A végső sorrendet pedig két körös szavazással döntötték el.
A 2019. évi verseny kiemelt kategóriája a Storyboard volt, ennek oka, hogy a világ trendje szerint már itthon is azt a szálláshelyet választják szívesebben a vendégek, amely ház saját történettel rendelkezik, és egyedi részleteivel kitűnik a többi közül. A versenyt, ahogy hat évvel ezelőtti indulásától mindig, a PPH Media Kiadó keretén belül a Pont Itt magazin hirdette meg.
Varró Zoltán zsűrielnök a díjátadón ezt mondta:
„Úgy érezzük, a verseny elérte kitűzött célját, mert az idei benyújtott pályázatok alapján az derült ki, hogy a most díjazott munkák a világ bármely helyén és pontján megállnák a helyüket.”
Gastro kategórián belül a díjazottak:
- Az év GastroDesign étterme: Le Garage 1.0
- Az év GastroDesign konyhája: Liszt Restaurant – taste of music (Aria Hotel)
- Az év GastroDesign bárja/pubja: MyWine Wine bar & shop
- Az év GastroDesign étlapja: Liszt Restaurant – taste of music
- Az év GastroDesign logója, grafikus arculata: Fiaker borbár
- Az év GastroDesign divatja, kiegészítője: Paris Budapest Étterem (Sofitel)
A Hotel kategória nyertesei:
- Az év HotelDesign Storyboardja: Párisi Udvar Hotel Budapest
- Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye: Hotel Collect és Párisi Udvar Hotel Budapest
- Az év HotelDesign vidéki szálláshelye: TreeHouses Noszvaj
- Az év HotelDesign vendégszobája: Párisi Udvar Hotel Budapest
- Az év HotelDesign lobbija: Hotel Collect
- Az év HotelDesign kertje/terasza: Danubius Hotel Helia
- Az év HotelDesign logója, arculata: Postel Balatonfüred
- Az év HotelDesign alternatív szálláshelye: Arkitekter Penthouse
- Az év HotelDesign vidéki terve: Hotel Tokaj
- Az év Gastro&Hotel fővárosi terve: Sceneside Hotel – élj úgy, mint egy sztár!
- Az év Gastro&Hotel Designkreatív konyhamegoldása:The Kitchen (Kempinski)
- JAB – Legszebb szoba különdíj: 333 – Hilton Budapest
- Nestlé Professional –Legjobb Food Styling különdíj:Párisi Udvar Hotel Budapest
Ezt olvastad már?
Mit illik felvenni egy menő étterembe? Jelszó: inkább öltözz túl, mint alul
Címlapkép: turizmusonline.hu