Vegan Love
Nagyon szeretem a Vegan Love meséjét, mert ékes bizonyítéka annak, hogy mindenki változik: ízlés és szemlélet tekintetében is. Az alapítók Regöly Lilla és Péter a Magic Burgerrel váltak ismertté és népszerűvé, majd életük nagy fordulatot vett: vegánok lettek, és ez az üzletvitelükben is egy új vonalat hozott. Gazdag ízek, ötletes kombinációk, jó állagok.
Napfényes étterem
Több forrás szerint a város egyik legjobb vegán étterme. Mivel még nem próbáltam az összeset, így nem merek magamtól ilyen kijelentéseket tenni. Egy biztos: az ételek nem csak szépek, hanem finomak is.
Flow Specialty Coffee Bar & Bistro
Az Andrássy út egyik legújabb gyöngyszeme. Vegán napi menüvel és melegkonyhával működő specialty kávézó, ahol alapból zabtej kerül minden tejes italba. Ráadásul minden szombaton reggeltől egészen késő délutánig egész napos reggelivel várják az éheseket.
Kozmosz
Az állandó étlap mellett minden héten kedveskedik plusz fogásokkal a séf. A vegán életforma és a környezettudatos gondolkodás nem korlátozódik a konyhára, hanem azon túl is megjelenik, nemrég például egy Víztakarékos Mecénásprogram formájában. Egy a VI. Kerületi Szív Óvoda vizes blokkját segítettek víztakarékossá tenni. Ilyen jó szívvel csak jól lehet főzni.
Great Bistro
A vegán konyhával Grétánál ismerkedtem először éttermi keretek között, és meglepve tapasztaltam, hogy hozzám hasonló bátorsággal használják a mindenféle fűszereket. Ez volt az első jó pont, így aztán ahhoz is megjött a bátorságom, hogy minél több dolgot kipróbáljak. A hamis túrógombóc, akarom mondani a kölesgombóc a kedvencem, de bármit is kóstoltam itt, minden ízlett.
Tökmag Vegán Streetfood
Óriási tévedés, ha bárki is azt hiszi, hogy a vegán étrendben nincsenek "cheat mealek". Mert vannak. Ennek legjobb bizonyítéka, hogy ez már a második burgerekre specializálódott étterem a listánkban. Isteni buciba kerülnek a növényi alapanyagokból készült hamburgerpogácsák, amiket jóféle, combos szószokkal öntenek nyakon. És a vegán szemlélet a Tökmagban is több, mint konyhai fortély: az elviteles edények mind lebomló anyagokból: kukoricakeményítőből és cukornádból készülnek.
Matrjoska Kroshka
A Matrjoska nevű orosz étterem nagy kedvencünk volt, de Juhász Natasa, az üzlet tulajdonosa azt mondta: konyec! Natasa időközben vegán lett, és úgy érezte, nem tud jó lelkiismerettel vodkát és hússal töltött pelmenyit eladni a vendégeinek. Az ízHUSZÁR stábja is járt az új, vegán étteremben a Kálvin téren, és ők is megkóstolták Natasa pelmenyijét, igaz ebben egy morzsányi hús sem volt. Ezzel együtt meglehetősen elégedetten távoztak. Ez azért csak jelent valamit, nem?