7 étterem, ahol tökéletes spárgás ételeket kóstolhatsz, míg tart a szezon

Végre spárgaszezon - rövid, szóval illik kihasználni! Ha nem otthon látnál neki elkészíteni, hanem csodás fővárosunk egyik éttermében, mi ezeket ajánljuk spárgázáshoz.

Lemegyünk spárgába! Végre itt a spárgaszezon. A spárgában az a jó, hogy el lehet készíteni otthon, és a lehető legegyszerűbb formában is nagyon finom, az éttermek viszont valódi virtuózként bánnak ezzel a nagyszerű zöldséggel.

Íme 7 étterem, ahol úgy nyúlnak a spárgához, ahogy otthon sose láthatjuk:

Petrus

Petrus - zöldspárgaleves avokádóval és tintahallal

Wow, micsoda zöldek! Szinte érezni a tavaszi újjászületését a Petrus zöldspárga levesében. Feke Zoltán séftől már megszoktuk, hogy szeret meglepetést okozni. Most például azzal, hogy a zöldspárgalevest avokádóval és tintahallal készítette el, és így tette a táblás ajánlatok közé.

Ez is érdekelhet!

5 nemzet legjobb cukrászdája Budapesten

Robinson

Robinson - spárga és hollandi mártás eperrel és sonkával

Ezt hívjuk úgy, hogy egy tökéletes tavaszi reggeli. A Robinson Étterem elsősorban húsételeivel tűnik ki a többi közül (na meg persze a Városligeti tóra néző panorámával), de ez nem jelenti azt, hogy a zöldségek a feledés homályába merülnének. A klasszikus és örök páros, a spárga és a hollandi mártás ezúttal eperrel és sonkával egészül ki. Kell ennél több? Nem!

ÉS Bisztró

ÉS Bisztró - lazacpisztráng fehérspárgás-kucsmagombás raguval és burgonyagnocchival

A spárgás ételeket általában mindenhol a táblás ajánlatok között találjuk, hiszen egy nagyon szezonális alapanyagról van szó. Nincs ez másként az ÉS Bisztróban sem, ahol egy egészen komoly étel egyik legfontosabb összetevője. Ez a lazacpisztráng fehérspárgás-kucsmagombás raguval és burgonyagnocchival került a táblás ajánlatba.

Két Szerecsen

Két Szerecsen - az étterem hetente más és más spárgás ajánlattal készül!

A Két Szerecsen egy igazán biztos pont a Nagymező utcában. De nemcsak ez az erénye, hanem hogy amíg tart a spárgaszezon, az étterem hetente más és más spárgával készült finomsággal várja a vendégeket!

Kistücsök

Kistücssök - spárga, mangalicasonka, szójás lágytojás és rebarbara

A Kistücsök nem viccel, ha szezonális alapanyagról van szó, és ami a legjobb, hogy helyi termelőtől szerzi be a spárgát is. Ahogy leköszönt a medvehagyma, megjelentek az ajánlatban a jobbnál jobb spárgaételek. A múlt hétvégi ajánlatban szemesi spárgával készült a tejfölös angolna, mi most azonban ezt a gyönyörűen összeállított tányért mutatjuk meg, amelyen a spárgát a mangalicasonka, a szójás lágytojás és a rebarbara egészíti ki.

Beefbar Budapest

Beefbar Budapest - spárga hollandi mártással és egy kis csavarral

Íme, még egy olyan étterem, amely magáról egy húsról kapta a nevét, de nem fél használni a spárgát sem. A Beefbar a maga egyszerűségében igyekszik megmutatni a spárgát, amely pont a napokban került az étlapra. Budapest egyik legmenőbb lokációjában, a Lánchíd full panorámájával a három fogásos ebédmenü 3900 Ft, amelynek részeként a spárgát is élvezhetjük hollandi mártással...és egy kis csavarral.

Rosenstein

Rosenstein - sonka dinnyével, hollandi mártással és spárgával

A Rosensteinben már-már hagyomány, hogy minden évben készül külön spárga étlap is. Ez idén is így van, elképesztő fogások készülnek belőle a brokkolis-spárgás pennétől kezdve a mozzarellával, spárgával és fehérborral sült-párolt mangalica javáig. Most viszont az összeállítás végén szeretnénk igazán nyári hangulatot teremteni, és ezt a nagyon színes ételt ajánljuk: sonka dinnyével, hollandi mártással és spárgával.

Ezt láttad már az ízHUSZÁRon?

5 delikáteszbolt Budapesten, ahol mindent megtalálsz

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...