5+1 instapozitív budapesti rooftop bár, ahol jólesik minden ital és még a fények is pompásak

Budapest szépségét a legjobban a magasból szeretjük csodálni, mert jó körbenézni egy pohár hűsítő itallal a kezünkben. Összegyűjtöttük a város legmenőbb rooftop bárjait.

A külföldi utazásokban az először megérkezést szeretem a legjobban. Először ott lenni valahol csak egyszer lehet az életben, szülővárosom és állandó bázisom Budapest mégis képes arra, hogy időről-időre újra beleszeressek, mintha csak akkor látnám először csodáit. Szerintem néha mindenkinek szüksége van rá, hogy turista legyen a saját városában, mert akkor például olyan dolgokat is megengedhet magának, amire a hétköznapi eszeveszett rohanás közben semmi esélye. Ilyen például a rooftop bárok módszeres és eltökélt végiglátogatása. Már mondom is, merre érdemes indulni!

Leo Budapest

Nem kertelek: a Leo az aktuális kedvenc rooftop bárom. És ennek két oka van: az egyik a kilátás, ami éjjel-nappal lenyűgöz, a másik a poharakba kerülő nedűk ügye. A Clark Ádám téren található Hotel Clark legtetején városi oázis fogad minket sok-sok levélmintával és hűsítő italokkal, amik között koktélokat éppen úgy találhatunk, mint bort vagy pezsgőt. De nem csak inni, hanem enni is lehet itt, az ételekért a földszinti Beefbar a felelős. És a panoráma! Az egészen biztosan innen a legcsodálatosabb, és nem kell izgulnunk a helyválasztás miatt sem, mert bárhol is kapunk asztalt, mindenhonnan gyönyörködhetünk Budapestben.

High Note Skybar

A lokáció (a Bazilikánál) és a kilátás is tökéletes. Az Aria Hotel tetején üzemelő High Note Sky Bart sokan kedveljük. Nem tudok elrugaszkodni a naplemente és koktélozás gondolatától, és ennek talán az az oka, hogy a legutóbbi látogatásomat az éppen lemenő nap aranyozta be. Szó szerint. De ami még ennél is érdekesebb az az, hogy (kivételesen) alkoholmentes koktélokat ittam, de mégsem volt hiányérzetem, mert éppen annyira finom és búfelejtő volt, mint alkoholos társaik. És itt is igaz, hogy mindig van feljebb, mert a tetőterasznak és van egy teteje, ami jóval magasabban van, így a kilátás is lenyűgözőbb az egyik oldalon – a másik oldalon a gépház van, de nincs mit tenni, mindenki magasba tör -, kell viszont nézegetni és fotózni a Bazilikát és a Budapest Eye-t, mert mindkettő vonzza a tekintetünket. Meg enni is lehet, klassz a barfood kínálat.

St. Andrea Wine & Skybar

A St. Andrea étterem magasban lévő kistesója. Itt is Barna Ádám séf ötletei valósulnak meg a tányérokon barfood formájában, de hamisítatlan St. Andreás stílusban, amit annyira szeretünk. A Vörösmarty térnél található St.Andrea Wine&Skybarbár tényleg pont olyan, ahogyan azt az éttermet már jól ismerve elképzeli az ember: elegáns, de nem feszengős, izgalmas, de nem nagyravágyó. A kulináris igényesség a helyszín és az étel-ital választék minden részletében felfedezhető, ráadásul a bartender csapat folyamatosan új gourmet koktélokkal örvendezteti meg a közönséget, így tényleg mindig van valami újdonság, amiért feltétlenül vissza kell menni hozzájuk.

360 Bar

Már a név is sokat sejtet: 360 Bar, így már csak a nevet ízlelgetne is nagyjából sejtjük, hogy mire számíthatunk. Több buli, kevesebb nyugi – talán ez a pár szó írja körül legtökéletesebben az Andrássy úton található rooftop bárt, de minek is pihenni nyáron egy nagyvárosban, nem igaz? De aki azt hinné, hogy csak éjszaka van fent élet, nagyon téved, mert Yoga Brunch-okat is szerveznek. És még étel is van, ráadásul egészen jó. Késői ebédre, vagy akár egy könnyű vacsorára is érdemes felugrani, meg persze naplementét nézni, de ez tényleg csak az én tetőteraszokhoz kapcsolódó vesszőparipám.

TOPRUM

A TOPRUM is az új rooftop bárok táborát erősíti, az év elején nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A RUM Hotel tetejére minden nap felnézhetünk 12 és este 11 között bármikor, vasárnap pedig brunchokat is tartanak, bőséges választékkal. Éhesen innen egészen biztos, hogy senki sem megy haza. De mondok egy jobbat: ebéd menü is van, szóval miért is kellene hétvégéig várni, ha egyszer akár egy hétköznapból is csinálhatunk egy klassz kikapcsolódós pár órát a magasban?!

Gozsdu Skybar

A hazai turistáskodás egyik elkerülhetetlen velejárója, hogy utunk több ponton is keresztezi egymást más utazók útjaival. Ha minden út Rómába vezet, akkor Budapesten a minden út a Gozsduba vezet szólás-mondást kell bevezetünk, mert a rengeteg étteremnek és mulatóhelynek köszönhetően a Gozsduban igen nagy koncentrációban találkozhatunk utazótársakkal. A Gozsdu Sky Barba nem egyszerű feltalálni, de aki már fent van, egészen biztos, hogy megiszik egy-két pohár frissítőt. Aki nem csak magasban szeretne lenni, hanem valódi panorámára is vágyik, ne itt kezdje a rooftop bárokkal való ismerkedést.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Mexikó közelebb van, mint gondolnád. Mutatunk 6 helyet, ahol jóféle mexikói kaját kapsz

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...