Túloztunk: a hekket és a lángost valójában nem lehet megunni, de van az úgy, hogy valami mást kíván az ember. Az utóbbi években egyre több gasztroszempontból is említésre méltó étterem és bisztró nyílt a Balaton körül, amiket érdemes szépen egymás után végiglátogatni. A gyűjteményünkben szereplő helyeket jó szívvel ajánljuk mindenkinek: húsevőknek, vegáknak, vegánoknak, koránkelőknek és későn fekvőknek is, mert biztos, hogy senki sem marad éhes.
Kővirág (Köveskál)
Imádjuk a Káli-medencét, és örömmel látjuk, hogy télen-nyáron egyre nagyobb itt az élet. Köveskálon szinte kötelező megpihenni a Kővirág árnyas kertjében és egy legendás túrógombóccal indítani vagy folytatni a balatoni szezont. Szezonális alapanyagok, vidéki romantika, és friss virágok a vázában – igazi lelassulós hely és emlékezetes gasztroélmény.
Márga Bisztró (Csopak)
A Márga felé vezető romantikus bevezető út sokat sejtet: odafenn jó dolgok várnak. Lélegzetelállító balatoni panoráma, és fehér abroszos gasztromennyország, ahol az elegáns környezet ellenére is jól érezheted magad flip-flopban és lenge nyári ruhában is. A Szent DonátBirtok borai mellé helyi alapanyagokból készült szezonális fogások kerülnek a tányérra, amikre nem lehet panasz. Bízunk benne, hogy idén a felszolgáló csapat is éppen annyira jó lesz, mint a villánkra tűzött falatok összhangja.
Veganeeta (Balatonalmádi)
A Veganeeta Home egy megtestesül álom több szempontból is. Egyrészt mert egy gasztroblogger, Dr. Árvai Anita álmát váltja valóra minden nap, másrészt pedig mert nyitás után nem sokkal a vegák és vegánok egyik zarándokhelyévé vált a Balatonnál. Ha szeretnéd te is tudni, hogy miért szeretik ennyien a legújabb családi gasztrovállalkozást, nem tanácsolhatunk mást, csak azt, hogy kóstolj.
Gyulakeszi Autóspihenő Velőspirítósozó
Az egyik legőszintébb és legegyszerűbb hely, amit a Káli-medencében ismerünk. Az önkiszolgáló rendszerben működő velőspirítósozóról budapesti napjainkon is ábrándozunk néha. Állandó választék, állandó minőség, ráadásul még az is talál kedvére való harapnivalót, aki idegenkedik a velőzéstől. Klasszikus melegszendvics, csülök, virsli és saláták közül is lehet választani. Ebédbe nyúló másnapos reggelinek szeretjük a legjobban.
Neked Főztem (Zánka)
A Neked Főztem az a hely, ahol tényleg érezni lehet az étel minden ízében, hogy nekünk készült. Jó ide megérkezni, a teraszon üldögélve fröccsözni és várni, hogy megérkezzen az ételünk. Naplementekor különösen hangulatos a helyszín, de igazából minden napszakban, igen, akár reggelikor is bátran megállja helyét. Mi biztos, hogy idén nyáron is útba fogjuk ejteni.