3+3 szuper hely, ahol feltétlenül enned kell, ha idén a Balatonnál jársz!

Nincs nyár Balaton nélkül. Ha már unod a hekket és a lángost, mutatjuk, hogy melyek azok a helyek, ahol mindenképpen enned kell idén.

Túloztunk: a hekket és a lángost valójában nem lehet megunni, de van az úgy, hogy valami mást kíván az ember. Az utóbbi években egyre több gasztroszempontból is említésre méltó étterem és bisztró nyílt a Balaton körül, amiket érdemes szépen egymás után végiglátogatni. A gyűjteményünkben szereplő helyeket jó szívvel ajánljuk mindenkinek: húsevőknek, vegáknak, vegánoknak, koránkelőknek és későn fekvőknek is, mert biztos, hogy senki sem marad éhes.

Kővirág (Köveskál)

Imádjuk a Káli-medencét, és örömmel látjuk, hogy télen-nyáron egyre nagyobb itt az élet. Köveskálon szinte kötelező megpihenni a Kővirág árnyas kertjében és egy legendás túrógombóccal indítani vagy folytatni a balatoni szezont. Szezonális alapanyagok, vidéki romantika, és friss virágok a vázában – igazi lelassulós hely és emlékezetes gasztroélmény.

Márga Bisztró (Csopak)

A Márga felé vezető romantikus bevezető út sokat sejtet: odafenn jó dolgok várnak. Lélegzetelállító balatoni panoráma, és fehér abroszos gasztromennyország, ahol az elegáns környezet ellenére is jól érezheted magad flip-flopban és lenge nyári ruhában is. A Szent DonátBirtok borai mellé helyi alapanyagokból készült szezonális fogások kerülnek a tányérra, amikre nem lehet panasz. Bízunk benne, hogy idén a felszolgáló csapat is éppen annyira jó lesz, mint a villánkra tűzött falatok összhangja.

Veganeeta (Balatonalmádi)

A Veganeeta Home egy megtestesül álom több szempontból is. Egyrészt mert egy gasztroblogger, Dr. Árvai Anita álmát váltja valóra minden nap, másrészt pedig mert nyitás után nem sokkal a vegák és vegánok egyik zarándokhelyévé vált a Balatonnál. Ha szeretnéd te is tudni, hogy miért szeretik ennyien a legújabb családi gasztrovállalkozást, nem tanácsolhatunk mást, csak azt, hogy kóstolj.

Gyulakeszi Autóspihenő Velőspirítósozó

Az egyik legőszintébb és legegyszerűbb hely, amit a Káli-medencében ismerünk. Az önkiszolgáló rendszerben működő velőspirítósozóról budapesti napjainkon is ábrándozunk néha. Állandó választék, állandó minőség, ráadásul még az is talál kedvére való harapnivalót, aki idegenkedik a velőzéstől. Klasszikus melegszendvics, csülök, virsli és saláták közül is lehet választani. Ebédbe nyúló másnapos reggelinek szeretjük a legjobban.

Neked Főztem (Zánka)

A Neked Főztem az a hely, ahol tényleg érezni lehet az étel minden ízében, hogy nekünk készült. Jó ide megérkezni, a teraszon üldögélve fröccsözni és várni, hogy megérkezzen az ételünk. Naplementekor különösen hangulatos a helyszín, de igazából minden napszakban, igen, akár reggelikor is bátran megállja helyét. Mi biztos, hogy idén nyáron is útba fogjuk ejteni.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Az olasz szupernagyik így készítik a tésztát!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...