3 magyar srác világelsőként találta ki, hogy meneküljön meg a sok ételmaradék

3 mindössze 15-éves srác díjnyertes ötlete alapján a világon elsőként, online ajánlhatják fel ételmaradékukat a cégek, éttermek stb. a rászorulók számára.

3 magyar gimnazista srác találta fel azt a világelső (!) online adományétel-áruházat, amelynek segítségével bárki, akinek maradék étele van - legyen az egy étterem vagy akár magánember - , feltöltheti azt, a rászorulók pedig elvihetik. A maradékok nagy részét ugyanis a statisztikák szerint legtöbben kidobják - írja az élőbolygónk.hu.

Az alkalmazás megálmodói csupán 15-évesek, startupjuk Foodoverflow névre hallgat, és azért kiemelten fontos, mert egy égető és alapvető környezetvédelmi probléma megoldását célozza meg.

„Ha valakinek feleslegessé válik valamilyen étel, és csak kidobná, akkor a kategóriát megadva feltöltheti a weboldalra– magyarázta Boér Bence dizájner az M1 Kék bolygó című műsorában.

A felajánló éttermek vagy szervezetek stb. egyfajta kitüntetést is kapnánk tevékenységükért, később pedig a tervek szerint ezekért a boltokban kuponokat, kedvezményeket lehetne kapni:

Szigeti Péter, Tóth Ambrus és Boér Bence

"A felajánlók motivációját úgy szeretnénk fenntartani, hogy kuponokat kapnak az együttműködő üzletláncoknál. Ha a FoodCoin-gyűjtés versennyé válna néhány nagy étteremláncnál (pl. McDonalds) között, nekik is megérné, mivel elmondhatják magukról, hogy mennyi karitatív tevékenységet végeztek."

A weboldal mellett egyébként hamarosan mobilalkalmazás is készül.

Gratulálunk a kezdeményezéshez!

Ezt is nézd meg a ízHUSZÁR magazinon:

2 méhcsípés miatt lett egy eszméletlen sikeres LIMONÁDÉBIZNISZ feje ez a 14 éves lány

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...