3 magyar srác világelsőként találta ki, hogy meneküljön meg a sok ételmaradék

3 mindössze 15-éves srác díjnyertes ötlete alapján a világon elsőként, online ajánlhatják fel ételmaradékukat a cégek, éttermek stb. a rászorulók számára.

3 magyar gimnazista srác találta fel azt a világelső (!) online adományétel-áruházat, amelynek segítségével bárki, akinek maradék étele van - legyen az egy étterem vagy akár magánember - , feltöltheti azt, a rászorulók pedig elvihetik. A maradékok nagy részét ugyanis a statisztikák szerint legtöbben kidobják - írja az élőbolygónk.hu.

Az alkalmazás megálmodói csupán 15-évesek, startupjuk Foodoverflow névre hallgat, és azért kiemelten fontos, mert egy égető és alapvető környezetvédelmi probléma megoldását célozza meg.

„Ha valakinek feleslegessé válik valamilyen étel, és csak kidobná, akkor a kategóriát megadva feltöltheti a weboldalra– magyarázta Boér Bence dizájner az M1 Kék bolygó című műsorában.

A felajánló éttermek vagy szervezetek stb. egyfajta kitüntetést is kapnánk tevékenységükért, később pedig a tervek szerint ezekért a boltokban kuponokat, kedvezményeket lehetne kapni:

Szigeti Péter, Tóth Ambrus és Boér Bence

"A felajánlók motivációját úgy szeretnénk fenntartani, hogy kuponokat kapnak az együttműködő üzletláncoknál. Ha a FoodCoin-gyűjtés versennyé válna néhány nagy étteremláncnál (pl. McDonalds) között, nekik is megérné, mivel elmondhatják magukról, hogy mennyi karitatív tevékenységet végeztek."

A weboldal mellett egyébként hamarosan mobilalkalmazás is készül.

Gratulálunk a kezdeményezéshez!

Ezt is nézd meg a ízHUSZÁR magazinon:

2 méhcsípés miatt lett egy eszméletlen sikeres LIMONÁDÉBIZNISZ feje ez a 14 éves lány

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...