2 nyári, totál lusta tejmentes recept 20 percen belül, spenóttal és zöldborsóval

Tejmentes új életem két most felfedezett receptje - tök okék, ha nincs sok időd, nulla kedved van főzni, de azért jót ennél. Ezúttal hús nélkül. Rizses főzőkrémmel.

Két darab, maximum húsz percemet felemésztő tejmentes recepttel gyarapodott - egyelőre némileg szegényes - repertoárom. Viszont egyre tágul az univerzum, és vele együtt az általam és kényes, allergiás testem által is fogyaszthatónak ítélt receptek halmaza is.

R e c e p t a j á n l ó (ezek nem tejmentesek, egye, aki tudja és bírja!):

Citromos zöldborsókrém

Bevallom, én magam sem gondoltam, hogy ennyire finom lesz a végeredmény, amikor nekiálltam elkészíteni ezt a krémet. Én most fagyasztót ürítettem, és a maradék mirelitet használtam fel, ...

Szóval spenót és zöldborsó - ez volt a két kulcsszó, és ezúttal egyik fogáshoz sem ettem húst. A közös pont pedig az volt, hogy felbontottam a rizstejes főzőkrémemet a hűtőmből, gondoltam, kipróbálom, és kivételesen nem currypasztával. Anyukám már főzött nekem vele csirkepörköltet, egészen finom volt, viszont iszonyú édes. Szóval ezzel számoljatok, ha használjátok. Egy tészta és egy főzelék készült belőlük, ezek a receptek:

A szokásos agyérgörcs: sok spenótból kevés, nagyon kevés

Tejmentes spenótos-rizstejszínes penne

(full vegán)

Közelről ilyen volt - frissen a legjobb, így újramelegítve kevésnek tűnik a szaft

Hozzávalók:

  • rizstej alapú főzőkrém
  • spenót (leveles, friss)
  • só, bors
  • fokhagyma
  • durumpenne (vagy bármilyen, amit szerettek)
Megetettem életem pár(ná)ját

Ez tényleg este 11-kor készült, félálomban, félig csukott szemmel, másnapi ebédre. Szóval tényleg iszonyú gyors. Tészta kifőz, közben kis olívaolajon pici fokhagyma átfuttat, rá a spenótlevelek, ez összeszottyaszt (igen, tizedannyi maradt a levelekből, de már megszoktam), rizskrém ráönt, só, bors, 5 percig főz, tésztával összekever, kész.

Tejmentes zöldborsófőzelék félkemény tojással

(tojás nélkül vegán)

Fontos: híg zöldborsófőzeléket zöld tányérban nem lehet szépen fotózni

Hozzávalók:

  • zöldborsó (nyilvánzsengéből a legjobb)
  • só, bors, fokhagyma
  • pici liszt
  • rizsesfőzőkrém
  • olívaolaj
  • friss petrezselyem

via GIPHY

Olajon megfuttattam az aprított fokhagymát, rádobtam a borsót, kb. 5 percig pirítottam. Sóztam, borsoztam. Felöntöttem vízzel, épphogy ellepje, főztem kb. negyed órát. Ezután pici lisztes habarást kavartam a rizskrémmel és egy kevés borsós főzőlével, amit leturmixoltam, majd belekevertem a főzelékbe. Ebbe mehet a petrezselyem is. Bőven. Tudom hogy a liszt szó említésére sok tudatos táplálkozó szeme tikkelni kezd, de én úgy vagyok bele, hogy fél kanálba talán nem hal majd meg senki. Gluténosok kivételek!5 perces főtt tojással tálaltam, de nyilván elbír egy vaskos sült karajt is.

Megfigyelés: a rizstejszín még liszttel se nagyon akar besűrűsödni.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...