SUPERFOORGON 6. rész – Az Exatlon bajnoka, Esztergályos Patrik elképesztő spenótos tésztát dobott össze

Beköszöntött a tél, ez azonban még korántsem jelenti azt, hogy ne találnánk itthon is megtermő egészséges, hazai zöldségeket. A Bálint Kertben járva csodálatos, friss, ízletes és egészséges tépősalátákba és zöldségekbe botolhatunk (szó szerint), Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok – és nem mellesleg az Exatlon című műsor nyertese – pedig pillanatok alatt készít ízletes, mindenmentes tejszínes-spenótos tésztát.(x)

Spenót, mangold, mizuna, wasabina – ez csak néhány szuperegészséges zöldség abból a rengetegből, amely Bálint Peti és testvére, Eszter kertjében még télen is megterem. A Zsámbokon található Bálint Kert alapítói néhány évvel ezelőtt hagyták ott addigi szakmájukat, hogy minden idejüket egy fenntartható biogazdálkodás kialakítására szenteljék, az ötlet pedig, úgy tűnik, nagyon bejött: a Bálint Kert terményeit minden hétvégén megtalálhatjuk például a budai Fény utcai piacon, Petiék pedig még éttermeknek is szállítanak szezonális terményeikből.

Tépősaláták mindenek felett!

A tépősaláták nem képeznek fejet, cserébe rengeteg friss, zsenge levelet hajtanak, amelyek főtt, sült ételekbe és salátákba is tökéletesen passzolnak.

Ugyan ki tudna ellenállni a friss spenótnak, amelynek óriási a fehérje- és vastartalma, erősíti az immunrendszert, ráadásul tele van A-, K-, és C-vitaminnal? Ki ne tépne le néhány levélnyi wasabinát, melynek csípős íze egy pillanat felébreszti még a legálmosabb későn kelőket is?

Bálint Peti és Esztergályos Patrik a Bálint Kert zöldjei között

A Bálint Kert vegyszermentes zöldjeit magukban is élvezetes elcsipegetni, a különleges saláták pedig együtt is nagyon jól mutatnak, mondjuk egy friss, üdítő salátában.

A SUPERFOORGON legújabb részének műsorvezetője és szakácsa ezúttal Esztergályos Patrik, ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző, valamint az Exatlon című műsor nyertese volt. Patrik pillanatok alatt kiválasztotta a legfinomabb zöldeket, a sorozat jól ismert lakókocsijában pedig pillanatok alatt készített egy különleges, gombaalapú, gluténmentes rizstejszínes-spenótos tésztát, ha pedig már ennyi friss zöldséggel gazdagodtunk, nem lehetett kihagyni egy szupergyors és szuperegészséges salátát sem.

Nézd meg a videót, és készítsd el te is Patrik szuperkönnyű tejszínes-spenótos tésztáját!

Mi is a SUPERFOORGON?

The Bridge Bio, a Felelős Gasztrohős, az Eden Premium és a Nosalty új, közös sorozatában arra vállalkozott, hogy bemutassa azokat a Magyarországon fellelhető természetközeli helyeket, gazdaságokat és kisvállalkozásokat, melyeknek célja természetes módon értékes és minőségi zöldségeket, gyümölcsöket és más élelmiszer-alapanyagokat előállítani. A Magyarországon is termő szuperélelmiszerek által nemcsak friss, de számos szempontból nagyon egészséges és ízletes termékekhez juthatunk hozzá, ráadásul támogathatjuk a hazánkban fellelhető családi vállalkozásokat is.

Keress még több terméket a The Bridge Bio kínálatában itt!

Látogass el a The Bridge Bio Facebook-oldalára is, ahol további receptötleteket és tudatos táplálkozási tippeket találsz!

Az Eden Premium termékeket itt tudod megnézni!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...