6 sajtféle, amit a diéta alatt is bármikor ehetsz

Sokan úgy gondoljuk, hogy a sajt tiltólistás, ha diétázunk, pedig van néhány olyan fajtája, amelynek alacsonyabb a zsírtartalma és sok fehérjét tartalmaz, így bátran fogyaszthatjuk.

A sajtokat nagyon sokan szeretjük, és szívesen fogyasztjuk, azonban ha diétázni kezdünk, ez az első tétel, amit lehúzunk a fogyasztható ételek képzeletbeli listájáról. Azonban nem kell mindegyikről lemondanunk, hiszen vannak olyan fajták, amik zsírszegényebbek és fehérjében gazdagabbak, így egy kis odafigyeléssel könnyedén beilleszthetjük a diétánkba. Nézzük, mely sajtokkal dobhatjuk fel a diétánkat.

Mozzarella

A mozzarella lesz az egyik legjobb barátod a diéta alatt, hiszen akár magában is fogyaszthatod, úgy is eltelítődsz vele. De ha ez nem tűnik annyira csábítónak, akkor készíts belőle caprese salátát, vagy dobj fel vele valamilyen húsételt. 21 grammban összesen 62 kalória van, alacsony a zsírtartalma, és magas a fehérjetartalma.

Mozzarellás bulgursaláta

Amikor lehet kapni finom érett paradicsomot és csak egyedül vagyok, gyakran készítem magamnak vacsorára, mert gyorsan megvan, finom, laktató és egészséges. :) Kedvenc nyári vacsorám! Már ...

Insalata caprese

Egyszerű olasz saláta. Titka a kifogástalan alapanyagokban rejlik, azaz, ha lehetőségünk van, készítsük bivalymozzarellából, nagyon finom paradicsomból, és szuper minőségű ...

Brokkoli alapú pizza Grétitől

A brokkolit sokféleképpen elkészíthetjük. Ez a recept egy merőben új lehetőséget kínál, liszt helyett alkalmazza a gyönyörű zöldséget. Habár kívülről nem látható szép színe, ...

Feta

Ha kicsit markánsabb ízre vágysz, akkor próbáld ki a fetát. Ennek a fajtának kevesebb a kalóriatartalma, mint a mozerellának. Csupán 55 kalória van az előbb említett mennyiségben, és 3 gramm fehérjét is tartalmaz, mégis érdemes óvatosan bánni vele, ugyanis sokkal magasabb a nátriumtartalma, mint más sajtoknak. Bátran dúsítsd vele a salátáidat, vagy dobd fel vele a csirkés ételeidet.

Cottage Cheese

Szinte teljesen elhanyagolható a kalóriatartalma, hiszen 1 adagban (21 gramm) csupán 17,6 kalória van. Teheted salátába, készíthetsz belőle frittatát, de ha nincs sok időd sózva, borsozva rákenheted egy szelet teljes kiörlésű kenyérre is.

Spenótos tojásreggeli - casserole

Rántottával kezdeni a napot nagyszerű, de most Húsvétkor valami izgalmasabb tojásételt szeretnék készíteni. Rátaláltam erre a tojásos casseroléra, amit eredetileg angolszász vidéken ...

Parmezán

Igazán egyedi ízvilágú sajt, ami szinte minden fogást feldob. Bátran használhatjuk, hiszen 21 gramm 66,5 kalóriát tartalmaz, ami nem túl sok, ráadásul tényleg nem kell sokat tenni belőle egy-egy fogásra, erős ízének köszönhetően.

Fokhagymás zöldséges frittata

A világ egyik legegyszerűbb fogása, úgy variáljuk, ahogy kedvünk és hűtőnk tartalma engedi! Amennyire könnyű, annyira látványos is elkészültekor, így biztosan mindenkit levesz a ...

Ricotta

A finom és krémes ricotta csupán 31 kalóriát tartalmaz adagonként. A legjobb, ha különböző zöldségeket töltünk meg vele, hiszen így egy nagyon tápláló, hosszan kitartó fogást kapunk, ami után nem éhezünk meg gyorsan.

Forrásunk volt.


Még több fogyókúra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...