Tegyük a kezünket a szívünkre: még nem tervezték meg azt a konyhát, amire azt mondanánk, hogy "Nah, mindennek megvan a helye, átlátható, és kényelmesen elférnek a konyhai eszközök is!". Ha kicsi a konyha, akkor azért, ha van elegendő szekrény és tároló, akkor azért van tele a lakás fő helyisége, ráadásul minden apró négyzetmétere!
De mindannyian tudjuk, hogy nem árt, ha ezen a káoszon néha átlátunk, szóval a következő apró trükkel meg is kezdhetjük a rendszerezést!
Fogjunk egy kosarat, és fussunk végig a konyhánkon. Olyan dolgokat tegyünk bele, ami nincs a helyén, vagy épp kidobásra vár.
Hol keressünk?
- szekrények
- fiókok
- pult
- hűtőszekrény vagy a szekrények teteje
- konyhasziget vagy bármilyen szabadon álló komód, bútor
- nézzünk körbe a konyhai eszközök között is!
Mit keressünk?
- minden olyan dolgot, ami nem a konyhába tartozik
- törött csésze, bögre, tányérok
- búcsúzzunk a konyhai eszközöktől, amelyeket sosem használtunk
- szanáljuk, amiből túl sok van
- régi tisztítószerek
- régi műanyag tárolódobozok
- lejárt kuponok
- óriási papír- és zacskógyűjteményünket is ritkítsuk
- lejárt gyógyszerek
- szakácskönyvek, amiket legalább egy éve nem nyitottunk ki
Megcsináltad? Nah ugye, hogy könnyebb?! Viszont tartsuk szem előtt: amit nem szeretnénk kidobni, adományozzuk el, van, akinek még jól jöhet!
Még több rendrakás: