A húsvét 8 legjobb kalácslelőhelye, ahol fonott csodák várnak

Honnan érdemes kalácsot rendelni, ha húsvétkor a legfinomabb fonott péksüteményt szeretnénk vágni, törni, szakítani?

Foszlik, puha, mint egy bárányfelhő és csak úgy csillog a hófehér terítőn, mi az? Persze, hogy az ellenállhatatlan kalács, ami szerencsére nemcsak édes formájában (kakaóba mártva, vajjal-lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel kenve), de füstölt sonkával, tojással, sajtokkal, roppanós idényzöldségekkel is ínyenc élmény. Sőt, sokak aligha tudják elképzelni sós húsáru nélkül, év közben, a húsvéti ünnepeket megelőzően és utána is szalámival, sonkával fogyasztják. Mutatjuk, hogy honnan tudunk kalácsot rendelni, vásárolni még az utolsó hajrá előtt.

Gerbeaud, Budapest

A Gerbeaud nagy múltú pékműhelyében negyedkilós kalácsok sülnek. Sima vajas, ami az említett sós lakomához is klassz, illetve vaníliás-mandulás fonott, amit karamellás tejjel, kakaóval ajánlunk.

Megsúgjuk, hogy az ünnepre való tekintettel bejglik is készülnek náluk.

A rendelést ITT adhatod le.

Culinaris, Budapest

Az ismert gurmé szupermarket saját péksége sem aprózza el, szimpla, fonott kakaós, óriás, Maldon sós barhesz, medvehagymás-tökmagos-cheddar sajtos mini kalács mellett minket leginkább a sonkás-tormás töltelékkel turbózott változat villanyozott fel.

A rendelést ITT adhatod le.

Szabi a Pék Webshop

Sok családot örvendeztetett már meg kaláccsal Szabi, aki idén sem pihen, elég menő kínálatot tett össze a webshopjára. Félkilós és kilós kovászos kalács, vörös áfonyás, mazsolás, 82%-ban teljes kiőrlésű, cukormentes, natúr sós kalács szezámmaggal szórva, narancsos-étcsokoládés, kicsi kalácskoszorú, közepében tojással is elérhető. Szeretjük, hogy mindegyik kovásszal készül.

A rendelést ITT adhatod le.

Arán Bakery, Budapest

Budapest egyik legegyedibb péksége már Budán és Pesten is megtalálható, a környékbeliek legnagyobb örömére. Gyönyörű és ízletes kalácsot is készítenek, ha a húsvéti asztalnál szeretnénk büszkélkedni vele, hogy mennyire tökéletes lelőhelyünk van. Kovászos kenyereik kiállják a hosszú hétvége próbáját is.

Az előrendelést kizárólag a Wesselényi utcában és a Móricz Zsigmond körtéren veszik fel.

Ide Süss Tortaműhely, Veresegyház

Még most is leadhatjuk a rendelést az Ide Süss Tortaműhelynél, akár formakalácsra (vajas és kakaós), akár vörös áfonyás barheszra, apróbb sós-medvehagymás fonott kalácsra is.

Nem kell félni semmiféle adaléktól, természetes, kovásszal készített finomságokat sütnek.

A rendelést a Facebook oldalukon, vagy személyesen adhatod le.

Free - a gluténmentes pékség, Budapest

Senki nem mondta, hogy, ha kerülöd vagy kerülnöd kell a glutént, nem ehetsz szuper húsvéti kalácsot! A témában profi Free pékség vegán variációt is elkészít az ünnepre: üdvözöljük a mazsolás formakalácsot! Emellett klasszikust is fonnak, hogy tényleg mindenki kellően bekalácsozhasson 2022-ben is.

A rendelést a rendeles@freepekseg.hu címen és az üzletekben személyesen fogadják.

Nem Adom Fel Kávézó és Étterem, Budapest

A főváros első fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója félkilós változatban kínálja a finomabbnál finomabb kalácsokat. Adalékanyagoktól mentes, szívvel-lélekkel készített péksütemények ezek, natúr és mazsolás verziókban. Sőt, cukormentessel is a kedvünkre tesznek.

KIOSK, Budapest

Megszokhattuk, hogy a Március 15.-e téren található KIOSK minden szezonra, ünnepre lelkesen készül, ráadásul ez az izgalom profizmussal társul. A webshopban 30 dekás, gyakorlatilag két személyre formázott kalácsokat találunk, és ha már ott járunk, akkor a ház tojáslikőrjét se hagyjuk ki!

A rendelést ITT adhatod le.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép: Ide Süss Tortaműhely és Desszertbolt Facebook-oldal


Még több húsvéti ötlet, recept és finomság:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...