Imádják a sajtot a magyarok. A sajtpiac forgalma 9 százalékkal nőtt. Tavaly június és idén május között 90 milliárdot költöttünk sajtvásárlásra, ennél többet pedig csak húsra és sörre adunk ki - derülta Világgazdaság érdeklődésére a Nielsen által közölt adatokból.
A sajtok közül továbbra is trappista a legnépszerűbb fajta, a teljes piac 43 százalékát fedi le, de két számjegyű növekedést ért el az edami, a camembert és a gouda sajt is.A Nielsen szerint a fogyasztás eltolódott a drágább, jobb minőségű sajtok felé, a gyártói márkák forgalma viszont 63 százalékról 60 százalékra esett vissza egy év alatt.
A magyar vásárlók a penészes sajtokból óvatosan vásárolnak. Ezzel szemben a szlovák és cseh fogyasztók bátrabbak.
...ezeket láttad már?
Ezeket olvastad már?
Így készül az egyik legcsodásabb francia vaj - öröm nézni...
A vaj az igazi séfek, cukrászok non plus ultrája, ami felett nincs megalkuvás: csakis jó minőségű jöhet szóba, és természetesen nem lehet sem margarin, sem más!
Brecz JuditÖt dolog, amit Julia Child megtanított nekünk a vajról -...
Vaj, vaj, vaj - a francia konyha titka. Nem nagy kunszt megjegyezni, annál érdemesebb betartani. Julia Child élt-halt érte, méghozzá ezért:
Brecz JuditEddig tartott, itt a Despacito ízű fagylalt
A nyár legnagyobb slágere már a fagylaltárusokat is megihlette. Úgy tűnik a Despacitóval mindent el lehet adni.
Fenes Gábriel