Ezek a legjobb étvágycsökkentő módszerek

Mindegy, hogy fogyni szeretnél, vagy csak kevesebbet enni egy nap, ezek a trükkök jól jöhetnek, ha rád tör a farkaséhség.

Egy fogyókúra során gyakran tör ránk a farkaséhség, azonban ezt megfelelő tápanyagokkal, illetve apróbb trükkökkel könnyedén kiküszöbölhetjük.

Kisebb tányér

Lehet, hogy bugyután hangzik, de mindig tálald kisebb méretű tányérra a fogásaidat. Ezzel lényegében becsapod az agyadat, hiszen olyan érzeted kelt majd benned ez a fajta tálalásmód, hogy sokat ettél. Nagy tányérra - sajnos - több fér.

Sok fehérje

Egyél a diétád alatt rengeteg fehérjét, sőt, ha teheted, indítsd valamilyen értékes proteinforrással a napodat. Remek választás lehet egy finom rántotta vagy egy natúr joghurt is. Már csak azért is jó, ha sok fehérjét fogyasztasz, mert ellátnak energiával, hosszabban laktatnak, mint a szénhidrátok, segítik mozgás mellett az izmok épülését, és ráveszik a szervezetedet, hogy zsírt használjon fel.

Joghurtos cukkinikrém

Egy őrülten finom krém cukkiniből, amit aztán kenhetünk friss ropogós kenyérre vagy pirítósra. Az élmény minden esetben kárpótolhatatlan!

Víz

A megfelelő folyadékbevitel rettentően fontos, ha fogyókúrázunk, de csalhatunk is vele: amikor nagyon éhes vagy, igyál meg 2 pohár vizet, így azt érezheted, hogy eltelítődtél. Ez azonban csak tűzoltásra jó, így ezt a módszert inkább csak akkor vesd be, ha még a főzés/étkezés előtt vagy, és addig éhen halnál. Inkább két pohár víz, mint hogy elmenj egy gyorsétterembe!

Szagolgass!

A különböző illatok rengeteget tudnak abban segíteni, hogy csökkentsd az étvágyadat. Szagolgass egy kis vaníliás vagy borsmentás illóolajat, és rögtön elillan az éhséged. Ha ezeket pont nem találod otthon, akkor ebben a cikkben még több illatot találsz, amelyek segítségedre lesznek.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásaink voltak.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...