zöldfűszeres húsételek

Ezektől a zöldfűszerektől a maradék sonka új életre kel

Húsvétkor a sonka mellé tényleg az egyszerű és minél frissebb ízek illenek a legjobban: a tormás, tojásos, majonézes, joghurtos saláták, mártogatók, krémek. De ahogy telnek a napok, és a sonka már nem a legfrissebb, a saláták és krémek pedig már fogynak, érdemes további ízeket bevetni, amiktől újra kívánatos lesz a maradék sonka is.

Szekeres Dóra

Így használd a kakukkfüvet, a franciák kedvenc fűszerét

Illatos, ízes, de nem tolakodó, könnyen termeszthető, igénytelen, és mégis olyan gazdag aromákkal ruházza fel az ételeket, amelyekbe kerül, hogy nehéz neki ellenállni. Bár a kakukkfű könnyen tartósítható, ilyenkor nyáron használjuk ki, hogy rengeteg nő belőle a kertekben, balkonládákban – süssünk, főzzünk vele, tegyük süteménybe, italokba.

Szekeres Dóra

13 kapros étel, amelynek minden falatja maga a május

A kapor egy megosztó zöldfűszer: van, aki rajong érte, van, aki kitagadja az életéből. Az azonban tagadhatatlan, hogy friss íze az egyre melegedő időjárást idézi, szinte már a nyárba csalogat. Ugyan még csak a májust kezdjük, csábuljunk el egy kicsit egy csokor kaporral.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...