Egy év alatt majdnem 50 százalékkal lett drágább ez a...
Több problémával is küzdenek a termesztők Európában, ezért jelentős dráguláson ment keresztül az egyik kedvenc zöldségünk.
NosaltyTöbb problémával is küzdenek a termesztők Európában, ezért jelentős dráguláson ment keresztül az egyik kedvenc zöldségünk.
NosaltyHa nem javul a helyzet, akkor majd csak drága import termékekkel lehet pótolni a zöldséget.
NosaltyLaktató és gazdag pörköltvariációkat mutatunk nektek, a csirkétől a marhán át a gombáig. Egy főzésből biztosan marad másnapra is.
NosaltyA hagyma a legtöbb ételünk alapját adja, ezért mindennapos szereplő a konyhában. Sok apró trükk ismert vele kapcsolatban, a mai Napi Tipp ezek közül az egyikre fókuszál majd. A sónak köze van hozzá.
Lakos BenedekSzinte teljesen eltűnt a makói hagyma a magyar földekről, a piacon pedig a külföldi, zömmel spanyol, olasz és német fajták vették át az uralmat.
NosaltyVöröshagymával dolgozni macerás az elejétől a végéig. Már a pucolás sem egyszerű, aztán pedig jön a sírás... Most az előbbire találtunk egy szuper trükköt, amivel megkönnyítheted a saját dolgod.
Szász NóriA hagymát egész évben, szinte minden nap használjuk a konyhában, bár általában az öreg, pincében tárolt verzióját. Most azonban egy kis ideig itt van a zsenge hagyma, és nagyon sok mindenre jó.
Lakos BenedekA kerti parti után csak egy hagymára lesz szükséged a grillsütőd megtisztításához!
Szász NóriA hagymafajták nem mind ugyanolyanok, mégis gyakran kísérletezünk az oda-vissza cserélgetésükkel, ha épp az egyikből nincs otthon. Lássuk, hogy miért nem olyan egyszerű dolog ez!
Lakos BenedekEbben a cikkben összeszedtük, hogyan tárold a különböző hagymákat, hogy minél tovább frissek maradjanak.
Szász NóriA hagyma utánozhatatlan zöldség a konyhában, azonban nem árt főzésnél vagy sütésnél odafigyelni néhány apró részletre azért, hogy még finomabbak legyenek az ételeid.
Masszi- Rigó CsillaA főzés egyik alapeleme, és sokak számára legalább olyan fontos, mint a só vagy a bors. Hagymát szinte mindenki használ, készítsen épp levest, főzeléket, húsos vagy vega fogást. De mi lenne, ha most főszereplővé léptetnénk elő ezt a nagyszerű, de sok szempontból kihasználatlan zöldséget?
Szekeres DóraHagymát szeletelni nem a legkellemesebb konyhai művelet, hiszen bekönnyezik tőle az ember, aztán percekig nem látja, mit csinál. Egy cég azonban most azt ígéri, olyan hagymát kísérletezett ki, amelyiknek nincs ilyen mellékhatása!
Szász NóriAhhoz képest, hogy a hagyma szinte az összes ételünk alapjában megtalálható, elég kevés fantáziával kezeljük ezt a legalapvetőbb zöldséget. Ízét rengeteg módon előhozhatjuk, kihangsúlyozhatjuk vagy elmélyíthetjük a lenti technikákkal.
Lakos BenedekIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Átnyálaztuk a legnagyobb szupermarketek akciós újságjait, hogy ezzel ne kelljen már időt vesztegetned karácsony előtt.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...