vegán étterem

7 kiváló budapesti étterem, ahol a vegán és a húsevő...

Nyakig vagyunk a Veganuárban. Egy újfajta hagyományként az év első hónapjában sokan tesznek egy próbát a kizárólag növényi étrenddel, a kihívás lényege, hogy minden állati eredetű terméket kiiktassunk, a húsokon és halakon kívül a tojást, tejet, tejtermékeket is. Ha azonban vegyes a társaság, jól jöhetnek azok a helyek, ahol a vegánok is megalkuvások nélkül ehetnek húsevő barátaikkal.

Nosalty

6 hely a Balatonon, ahol gondolnak a vegánokra is

Kifejezetten csak a vegánokra építő éttermeket nem találunk a Balatonon, habár Almádiban a Veganeeta Home a műfaj úttörője. Be kell érniük tehát a vegánoknak a húsevő helyek szűkös vegán kínálatával, ezekből azonban már egyre több az értékelhető opció, még ha szám szerint kevés is az étlapokon fellelhető vegán étel. Hat helyet ajánlunk a Balaton-partról!

Nosalty

„Ez a világ már nem rólunk, hanem a pénzről szól"...

2021 őszén nyílt meg a The Planteen a Graphisoft parkban. A menza napi szinten látja el tápláló, színes és izgalmas ételekkel az iskolásokat, egyetemistákat és a környéken dolgozókat, kizárólag növényi alapanyagok felhasználásával. Fait Federikával, az The Planteen ügyvezetőjével és Zsolnay Gergely executive séffel beszélgettünk.

Szász Nóri

Otthagyja éttermét a világhírű séf – Ez a szakítás oka

Daniel Humm a világ egyik legelismertebb séfje, leghíresebb étterme, a három Michelin-csillagos Eleven Madison Park pedig már lassan egy éve csak vegán ételeket szolgál fel vendégeinek. A fenntarthatóság jegyében a séf egy másik, általa vezetett éttermet is szeretett volna megreformálni, a hely azonban köszöni, nem kér a húsmentes ételekből.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...