8 alapanyag, amivel kiválthatod a vaníliakivonatot
Nincs otthon vaníliakivonatod épp, amikor szükséged lenne rá, vagy egyszerűen nem is találod a boltban? Mutatjuk, mivel és hogyan tudod helyettesíteni.
Szász NóriNincs otthon vaníliakivonatod épp, amikor szükséged lenne rá, vagy egyszerűen nem is találod a boltban? Mutatjuk, mivel és hogyan tudod helyettesíteni.
Szász NóriA cukrászat "alapíze" a vanília, ennek ellenére gyakran háttérbe szorul. Pedig nincsen nélküle sütemény, fájó hiányt éreznénk, ha kimaradna valamiből. Most csupa klasszikusan vaníliás édesség következik, amivel megünnepelhetjük a kedvenc ízünket.
NosaltyAlapvető fűszerként tekintünk rá, minden desszert tökéletesítője a vanília, de az utóbbi években olyan válságba került a termesztése, amiből még hosszú ideig nem fog tudni kijönni a piaca.
Nábelek ZsófiA karfiol sokkal sokszínűbb alapanyag, mint gondolnád! A karfiollevesen és rakott karfiolon túl megannyi különleges karfiolos fogás vár, csak görgess lejjebb!
NosaltyGluténérzékenyként nem könnyű az élet, hiszen a glutén olyan finomságokban is megtalálható, mint mondjuk a kovászos uborka. Ráadásul jó pár olyan kedvenc van, amiről sokan azt gondolnánk, hogy gluténmentes, miközben nem az. A csomagolást és az összetevőket minden esetben érdemes ellenőrizni!
NosaltyTalán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Szász NóriA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...