vágási technika

Vágj, vagdalj, darabolj, mint a profik

Közhelyszámba megy, hogy az ember akkor vágja meg magát főzés közben, ha a kés nem elég éles. De elég-e egy éles és jó minőségű kés ahhoz, hogy igazán jól fel tudjuk darabolni és vágni a húsokat és zöldségeket? A megfelelő eszköz már félsiker, de nem árt megismerni egy-két speciális vágási technikát.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...