ünnepek

5 tipp, hogy idén valóban élvezni tudd az ünnepeket

A decemberi ünnepi időszak ideális esetben a meghittségről, az idilli családi pillanatokról és az együtt átélt élményekről szól. Az utóbbi években viszont ez a gyakorlat változó tendenciát mutat: egyre több az ünnepek körüli rohangálás, idegeskedés, stresszes főzés, takarítás és a hasonló hangulatú vendégvárás. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie a te háztartásodban!

Nosalty

Mi legyen az ebéd december 24-én?

Hiába érezzük úgy, hogy karácsonykor folyamatosan eszünk, a nagy vendégvárások és ünnepi vacsorák előtt könnyen előfordulhat, hogy a fél családnak kopog a szeme, a gyerekek pedig folyamatosan nyafognak, hogy mikor ehetnek már ha nem is a finomságokból, csak legalább valami fogukra valót. Ötleteket adunk, milyen „hétköznapi ételek” készülhetnek az ünnepi hajtás közepén.

Szekeres Dóra

4 dolog, amitől rendetlennek hathat a konyhád karácsonykor

Ha az ajándékok már megvannak, a menü összeállt, és a karácsonyi menetrend is kész, nincs más hátra, mint a nagytakarítás, a készülődés romjainak eltakarítása. Ez azonban olykor igencsak trükkös lehet, különösen, ha a konyháról van szó. Előfordulhat ugyanis, hogy minden igyekezetünk ellenére a konyha nem tűnik olyan makulátlannak, mint amennyi időt belefektettünk a rendrakásba.

Nosalty

Lazac, a karácsonyi halételek porschéja – ezeket készítsd belőle

Az egyik legkedveltebb halfajta a tonhal mellett a lazac, amely nemcsak kellemes ízével, hanem remek beltartalmi értékeivel lett világszerte népszerű. Vannak országok, ahol gyakorlatilag a mindennapi étkezés része, máshol inkább az ünnepi alkalmakkor fogyasztják. A lényeg, karácsonykor se feledkezzünk meg róla, ha tehetjük, mert bár nem olcsó, de elegáns, és mégis egyszerű fogások készíthetők belőle.

Szekeres Dóra

7 örök kedvenc köret, ami nem hiányozhat a karácsonyi menüből

Vannak ételek, amelyek nélkül nem ünnep az ünnep. És ezeknek a főfogásoknak méltó körítés dukál: rakjuk hát tele az asztalt ezekkel a nélkülözhetetlen finomságokkal. Van itt minden, tessék válogatni, nem nyúlhatunk mellé egyikkel sem. Ki tudja, lehet, hogy a vacsora végén mindenki az általunk készített köreteket emlegeti majd... (x)

Hirdetés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...