Így készíts az újkrumpliból bármi mást, ami nem köret
Ismét indul a későtavaszi újkrumpliszezon, ami egyet jelent a folyamatosan visszatérő kérdés felbukkanásával: mire jó az apró, friss burgonya, és mire nem?
Lakos BenedekIsmét indul a későtavaszi újkrumpliszezon, ami egyet jelent a folyamatosan visszatérő kérdés felbukkanásával: mire jó az apró, friss burgonya, és mire nem?
Lakos BenedekSpenót, cseresznye, újburgonya, sóska, rebarbara, eper, málna, zöldborsó, karalábé, meggy, paprika, paradicsom, és megannyi finomság ezekből a most szezonális alapanyagokból. Ja, és a legszebb receptek júniusra!
NosaltyVégre a küszöbön a nyár, jöhetnek is a friss, újburgonyás fogások – de ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a remek alapanyagból, fontos, hogy betartsunk néhány alapszabályt.
Szekeres DóraAz okosok azt mondják, pürének nem ajánlják, de ezen kívül mindenbe illik a késő tavaszi / kora nyári szezon egyik kedvence, az újkrumpli!
NosaltyHasználd ki, hogy most egészen elérhető áron van az újkrumpli! Süsd meg, mehet serpenyőbe, egytálételekbe, főételekbe, salikba, de még csipsz is lehet belőle! A te csillagjegyednek melyik a választottja?
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...