9 túrós sütemény, amit akár a nagyi is süthetett volna
Túrós, pite, túrós rétes, Rákóczi túrós, túróval töltött zsömle? Mindenféle túrós süteményt mutatunk, melyeket akár a nagyi is süthetett volna, olyan háziasak is fincsik.
NosaltyTúrós, pite, túrós rétes, Rákóczi túrós, túróval töltött zsömle? Mindenféle túrós süteményt mutatunk, melyeket akár a nagyi is süthetett volna, olyan háziasak is fincsik.
NosaltyEgy túrós sütemény mind felett! Válassz egy pihekönnyű szuflét vagy egy tömör citromos-túrós szeletet, esetleg fahéjjal és almával turbózott levelest, az öröm (és a túró) nem marad el.
NosaltyAz is biztos, hogy ma senki se marad éhesen. Legalábbis, ha rajtunk, és ezen a három pazar fogáson múlik.
NosaltyLusta túrós, almás-fahéjas csoda, klasszik meggyes pite, banános alagút és kávés kuglóf is szerepelt idén a legtöbbet kattintott sütijeitek között.
NosaltyA túróval nehéz mellélőni, ha süteményekről van szó. A tésztába sütve puha végeredményt ad, a töltelékben meg krémes és isteni. Süssünk pitét!
NosaltyA magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)
HirdetésA túrónál mi nemigen tudunk finomabb és különlegesebb tejterméket, imádjuk, rajongjuk, és a lehető legtöbbször sütjük sütikbe... így tettünk most is!
NosaltyA túró ősz és tél, tavasz és nyár örök alapanyaga, hiszen jól áll neki szinte minden szezonális gyümölcs. Ha nem magában ennéd, dobálj bele még nyarat idéző barackot vagy meggyet, de mehet bele őszies szilva, sőt, lekvár is!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...