tudatos vásárlók egyesülete

Ott vannak a konzervekben is: így kerüld el ezt a...

Bár így is rengeteg dolog miatt aggódhatunk az egészségünk kapcsán, érdemes ismernünk az egyik legelterjedtebb vegyi anyagot, a műanyagokban használt biszfenolokat, amiről már bebizonyosodott, hogy károsítja az emberi hormonrendszert, az immunrendszert és akár rákot is okozhat. Eközben ott van a műanyag palackokban, konzervekben, ruhákban és gyerekjátékokban.

Szász Nóri

10-féle tofut vizsgált a Tudatos Vásárlók tesztje – Itt vannak...

A tofu manapság már abszolút elterjedt élelmiszer, a legtöbb nagyobb bolt polcain megtalálható. Mivel egészen olcsó és fehérjében gazdag alapanyag, nagy népszerűségre tett szert, és nem csak a vegánok és vegetáriánusok körében. A Tudatos Vásárlók Egyesülete most 10 terméket vizsgált meg, hogy megnézzék, minden rendben van-e a boltokban kapható tofukkal.

Nosalty

Indul a projekt, ami segít jobban átlátni a boltok „fenntartható”...

Ugyan mindannyian törekszünk arra, hogy vásárlásaink során a fenntarthatóbb és egészségesebb termékeket emeljük le a polcról, ez a döntés sajnos nem mindig ilyen egyszerű vagy egyértelmű. Ezen a helyzeten próbál majd javítani a Consumers' Understanding of Eating Sustainably nevet viselő európai uniós projekt, amelyben a Tudatos Vásárlók Egyesülete is résztvesz.

Nosalty

Ezért jársz jobban, ha kapszulás kávét főzöl presszó helyett

Amennyiben minden reggelt feketével indítunk, nem árt, ha kicsit többet megtudunk arról, milyen hatásai is vannak a rendszeres kávéfogyasztásnak. A Tudatos Vásárlók kutatásából kiderül, milyen következményekkel jár a kávéfőzés – a bolygónk és a kávégépünk szempontjából. Mert egyáltalán nem mindegy, milyen kávét főzünk, hányszor és milyen gépen.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...