tóth pál

„Itt volt az ideje, hogy a szakmához, a valósághoz ennyire...

Úgy tűnt, idén nem lesz sorozat, ami akár csak megközelítené az Utódlás bámulatos sikerét, de a Disney+-on futó The Bear (A Mackó), mégis képes volt rá. Carmen „Carmy” Berzatto, egy három Michelin-csillagos New York-i étterem séfje visszatér Chicagoba, hogy átvegye a bátyja kifőzdéjét, miután Michael meghalt, és ráhagyta a The Beef-et. A személyes drámákkal, családi konfliktusokkal átszőtt sorozathoz a tökéletes hátteret a csúcsgasztronómia, a jobb, rosszabb, kisebb, nagyobb konyhák világa szolgáltatja, ezért arra kértem Tischler Petra privát séfet és Tóth Pált, a szegedi Alabárdos étterem executive séfjét, hogy nézzék meg a sorozatot, és mondják el, hogy aránylik a film a valósághoz. A konklúzió: bármilyen valósághű is A Mackó, az élet sokkal cifrább helyzeteket tud produkálni. Betekintés a tálalópult mögé a Nosalty-n.

Kormos Lili

„Nem az a fajta séf vagyok, aki arra törekszik, hogy...

A szegedi Alabárdos Étterem séfjének nevét korán megismerte a szakma, mivel Tóth Pál a kezdetektől teljes erőbedobással, határokat feszegetve igyekszik izgalmasabbnál izgalmasabb fogásokat kínálni a vendégeinek. Mi teszi a jó séfet? Mi motiválja a mindennapokban? Még mindig élet-halál kérdésként tekint egy-egy tányérra, és vajon lépést lehet-e tartani az általa diktált tempóval? Egy nem szokványos séfinterjú következik.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...