Gözleme, azaz spenóttal és fetával töltött lepény sült nálunk
Lepénykenyér - minden nemzet gasztronómiájában megtalálható a saját, nemzedékeken keresztül fennmaradt recept hozzá. Most a török kedvencet, a gözlemét nézzük meg közelebbről.
GrétiLepénykenyér - minden nemzet gasztronómiájában megtalálható a saját, nemzedékeken keresztül fennmaradt recept hozzá. Most a török kedvencet, a gözlemét nézzük meg közelebbről.
GrétiA világ tele van izgalmas ételekkel, azonban a megkóstolásukhoz vezető út gyakran kétségekkel kövezett. Ha szívesen ismerkednénk más nemzetek konyháival, de nem vagyunk biztosak a dolgunkban, nem tudjuk, merre induljunk, használjuk iránytűként az alábbi cikket, amely a török konyha néhány kezdő receptjével segít elindítani a felfedezést.
Lakos BenedekA baklaván és a kebabon túl viszonylag keveset foglalkozunk a török konyhával, pedig csodálatos ízekkel és változatos fogásokkal bűvöli el azokat, akik belesnek a sarki gyorséttermek függönyén túlra. Ezúttal a világhírű húsgolyó, a köfte egyik vegetáriánus verzióját hoztuk el nektek, ami csípős-fűszeres paprikaszószban fürdőzve tör utat az ízlelőbimbóinkhoz.
Rosanics PetraPudingot főzni egészen sok módszerrel lehet, az egyszerűtől és olcsótól egészen a bonyolultig és költségesig. Nyilván, ha lehet választani, az első kategória mellett tesszük le a voksunkat, nem? Nos, akkor a most következő receptre érdemes lesz figyelni.
Lakos BenedekBurekimádók, figyelem, kisütöttük nektek a csavart pite legjavát! Hogy ne kelljen felkutatni a legjobb verziót a környéken, inkább készítsd el otthon a saját ízlésed szerint. Ha igazán-igazán jót akarsz falatozni, még a réteslapot is te nyújtod majd hozzá.
NosaltyVan pár hét a tavasz közepén, amikor szinte minden a medvehagymáról szól. Ez az időszak pedig még mindig tart egy kicsit, tehát jöjjön most egy kissé szokatlan, de mégis nagyon ízletes recept: a töltött medvehagyma.
Lakos BenedekSzinte minden héten esszük, minden sarkon olcsón megvehetjük, mégsem ismerjük az igazi, a valódi, a rendes török döner kebabot. A 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben Csabányi Attila elmondja, hogy milyen is valójában a török konyha, a kebabon túl.
NosaltyA tojás talán az egyik leggyakrabban fogyasztott reggeli étel, nem csoda hát, hogy minden nemzetnek megvan a maga izgalmas verziója a nap első étkezésére. Most egy isteni török tojásreggelit hoztunk nektek, amiben egy jól ismert, de egy kissé szokatlan szereplő is felbukkan majd.
Hering AndrásAlmatorta, almafelfújt, almás blondie vagy almás tiramisu? Mindre tudunk receptet!
NosaltyMai menünket egy aranyló pulyhahúslevessel indítjuk, melyhez egy laktató köretet választottunk csupán főételnek, de ezzel a lekváros-kakaós sütikével tökéletesen elég lesz ez a trió ebédre vagy vacsorára.
NosaltyKészíts az ősz egyik főszereplőjével, batátával egytálételt, mert erre senki nem fogja húzni a száját!
NosaltyA kávézóban és cukrászdában rendelt kávé mellé szinte mindig érkezik egy kis pohár víz is. Sokan gondolják úgy, hogy mindez a kávé vízhajtó hatása miatt jár a rendelt ital mellé, ami a koffeines ital elfogyasztása után tesz jó szolgálatot. De valójában teljesen másról van szó.
A magyar konyha megannyi megosztó ételt magában foglal – ezek egyike pedig az illusztris sárgaborsó-főzelék. Szerencsére minden helyzet menthető: most olyan elkészítési furfangokat fogunk végigvenni, amelyek segítségével még a finnyások is megkedvelik majd a betonfőzit.
Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.