7 szaftosan cuppantós tagliatelle hétkezdőnek
A héten a tagliatelle felé kanyarodunk, ami az olasz konyhát illeti: ez a tésztafajta tökéletesen magába szippantja a szószokat és mártásokat, guszta, elegáns, és a gyerekek is szeretik.
NosaltyA héten a tagliatelle felé kanyarodunk, ami az olasz konyhát illeti: ez a tésztafajta tökéletesen magába szippantja a szószokat és mártásokat, guszta, elegáns, és a gyerekek is szeretik.
NosaltySzeretjük a tésztasalátát, és készítjük is gyakran – azonban az esetek szinte 100 százalékában mindig majonézesen. Vajon van élet ezen a verzión túl is?
Lakos BenedekA mediterrán térség ételei szinte robbannak a szánkban, annyi aroma, fűszer, napfény és boldogság szorult beléjük. Ha pont erre van szükségünk, válogassunk az alábbi receptekből.
NosaltyNincs kedved órákig szöszmötölni a konyhában egy hosszú munkanap végén? Tökéletesen érthető! Jöjjenek a legjobb gyors tésztareceptek:
NosaltyAz időjárás szeszélyes, de ettől függetlenül ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy tél van. Ez pedig a gazdag egytálételek, szaftos tészták és illatos sült húsok ideje, amikor a megnyugtató melegséget a nap helyett az ételeink adják.
NosaltySzinte teljesen üres a hűtő, és a kamrában is csak egy csomag tészta árválkodik? Ráadásul még időnk sincsen főzni? Akármilyen hihetetlen, még ilyen körülmények között is születhet ebéd, lássuk, milyen!
Lakos BenedekÖtvözzük a tésztaételek gyorsaságát a sült csirke laktató faktorával: ezek az ebédek több energiát adnak majd, mint amennyit kivesznek belőlünk a készítés során. Ha jó cserének hangzik, akkor vágjunk is bele!
NosaltyA tészta mindig egy közkedvelt választás, és nem véletlenül: gyors, változatos és laktató, nem mellesleg pedig csordultig tölt boldogsághormonokkal. Az alábbi receptek tényleg ilyenek lehetnek, ugyanis 2022-ben ezek voltak a kedvenceitek.
NosaltyÉrdemes nagy adagot készíteni ezekből a salátákból, ugyanis egészen valószínű, hogy rá fogunk járni egy-egy falatonként, amíg végleg el nem fogy az összes.
NosaltyA tészták gombás alfaja minden, amire egy sietős napon szükségünk lehet: hamar készül, még hamarabb tűnik el a tányérból. Utána már csak azt kell eldönteni (szerencsére teli hassal), hogy ki mosogasson el.
NosaltyA tészta lehet egy gyorsan belapátolt, üres kalóriahalmaz is, ami után gyorsan megéhezünk, vagy lehet egy gazdag, jól kigondolt fogás, amivel akár egy egész napot is kibírunk. Mi az utóbbira szavazunk, és ti?
NosaltyA hús és a tészta kombinációja mindig tuti találat: gyorsan elkészül, ráadásul még a legválogatósabbak sem találnak rajta (ki)fogást. Nálatok melyik készül ma?
NosaltyAz ázsiai pirított tészták manapság már elég nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen egyszerűek, gyorsan összedobhatóak és laktatóak. Zöldséggel, hússal, mindenféle finomsággal piríthatjuk őket, isteni lesz.
NosaltySzósztól gazdag tésztaételekkel támadunk, melyek könnyűek, gyorsan megvannak, ugyanakkor kellemesen eltelítenek.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...