9 bolognai, melyért rajongani fognak a gyerekek
Gyerekek odavannak a bolognai spagettiért, így ha szeretnénk őket lekenyerezni és kedveskedni nekik, akkor főzzünk ma egy jó nagy adagot nekik!
NosaltyGyerekek odavannak a bolognai spagettiért, így ha szeretnénk őket lekenyerezni és kedveskedni nekik, akkor főzzünk ma egy jó nagy adagot nekik!
NosaltySzeretjük azokat az ebédeket, amikor csak egy tál leves és egy édes tésztarakottas jelenti a menüt: ha ti is, az alábbi recepteket tegyétek el későbbre!
NosaltyJöjjön most egy sor színes tésztaétel: zöldek, sárgák, rózsaszínek, csupa ízes-szagos finomság, ami már csak jelenlétével is feldobhat bármilyen étkezést.
NosaltySzaftos, krémes és csábítóan beborítja a tésztát. Ez a pestós tészta! Most mutatunk neked klasszikus, vegán, bazsalikompesztós és reteklevélpesztós verziót is!
NosaltyA húsmentes étkezés során sokszor (talán túl sokszor is) hagyatkozunk a tésztákra: a gyors és laktató fogások ugyanis könnyedén elkészíthetők vega és vegán köntösben. Persze vannak receptek, amelyek jobban járnak, ha nem esnek át ezen az átváltozáson.
Lakos BenedekA vegán táplálkozás során néha egyszerűbb, ha otthon készítünk el bizonyos élelmiszereket – a tészta is ilyen, persze nem mindegy, hogyan főzzük. Az alábbi tippekkel tojás nélkül is finom lesz a metélt!
Lakos BenedekSokak hétköznapi, gyors ebédválasztása a tonhalas tészta – ez a tengeri, mediterrán hangulatú étek tényleg bármikor 20 percen belül már ott is gőzölöghet a tányérokban. Persze nem mindegy, hogyan: tegyük csak egy kicsit különlegesebbé az alábbi trükkökkel!
Lakos BenedekNéha nem árt visszatérni az egyszerűség talajára: a főzésben ezt jelentheti például a gyors, de laktató fogások választását, például az olyan közkedvelt kategóriákból, mint a tészta és a krémleves. Tegyünk így egész héten, nem fogjuk megbánni!
NosaltyGyakran megesik, hogy egyes nemzetek tradicionális ételei torzulva kerülnek át más országok konyháiba: a bolognai ragu például iskolapéldája az ilyen félrefordításoknak. Hiszen ég és föld választja el egymástól a zsírban tocsogó, száraz húsos spagettit és a gazdag ízeket felvonultató, szaftos raguban dőzsölő szélesmetéltet. Nézzük, pontosan mi!
Hering AndrásPersze, persze a hétköznapokban megállja a helyét a trappista, azonban, ha valami különlegesebbre vágyunk, jól jöhet egy camembertes, márvány- vagy kecskesajtos recept. Alább az utóbbiak közül szemezgettünk.
NosaltyBizony, húsmentes étrend mellett is feltörhet a vágy az emberben, hogy olyan klasszikus fogásokat élvezzen, mint például a húsgombócos spagetti. Csak ebben az esetben a hús kiesik az egyenletből, helyét pedig az alábbi zöldségek veszik át.
Lakos BenedekHa trükkös módokon szeretnénk – esetleg magunkat átverve – több zöldséget enni a mindennapokban, vessünk be olyan furfangokat, mint például a tésztaszószok extra zöldségekkel való ellátása. Nézzük, pontosan hogy is megy ez!
Lakos BenedekElsőre nagyon unalmasnak, egyhangúnak hathat egy tésztás hét ötlete, azonban, ha végiglapozzuk az alábbi receptek gyűjteményét, meglátjuk majd, hogy ezek a szénhidrátdús fogások milyen változatosak tudnak lenni...persze csak ha akarnak, és ha mi is szeretnénk!
NosaltyNem minden olasz étel neve jelent valami konkrét dolgot, azonban majdnem mindegyikhez fűződik legalább egy érdekes anekdota. A pasta alla Norma is ilyen, ráadásul ez rögtön két eredettörténetet is kapott: mondhatni, egy színpadias és egy hétköznapibb születési sztorit. Ismerjük meg ezeket, no meg persze a tradicionális elkészítés (nem is olyan ördögi) furfangjait!
Lakos BenedekKönnyít a MOHU a konyhai élelmiszer-hulladék leadási folyamatán.
NosaltyA mai menü izgalmas fogásokat rejt, melyek mindegyike beilleszthető akár a karácsonyi menübe is.
NosaltyNem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.
Szász NóriHa ma is velünk főztök, akkor hozzuk is a szokásos, háromfogásos menüsorunkat!
Minden évben megjelenik valamilyen új trend a karácsonyfa díszítését illetően (is). Most sincs ez másképp, és nagyon úgy néz ki, hogy a fényfüzérek kora lejárt. Na, de mi érkezik helyette?
Kíváncsi vagy, hogyan készíti egy Michelin-csillagos séf a kolbászt? Most ő maga árulja el!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...