Te tudod, miért édesebb néhány zöldség télen?
Ha ettünk valaha olyan zöldséget, ami a szokottnál édesebb ízű volt, akkor azt valószínűleg az év más szakában termesztették. De miért jellemző ez a fajta ízváltozás a téli időszakra?
Szabó AnnaHa ettünk valaha olyan zöldséget, ami a szokottnál édesebb ízű volt, akkor azt valószínűleg az év más szakában termesztették. De miért jellemző ez a fajta ízváltozás a téli időszakra?
Szabó AnnaA tél kevésbé ismert gyümölcse a datolyaszilva, ami több vicces néven is fut. Rikító, narancssárga színe már távolról kiszúrható a boltok gyümölcsös pultjain, hívogat minket, hogy kóstoljuk meg végre. De nézzük pontosan, miért érdemes fogyasztani!
Lakos BenedekA téli hónapok vitathatatlan sztárja, a vitamindús narancs egyöntetűen lefoglalja a hideg évszak gyümölcsválasztékát. Azonban a benne rejlő rengeteg lehetőséget érdemes más módokon is kihasználni, főleg akkor, ha már nagyon unjuk a gyümölcstálakat.
Lakos BenedekTélen (is) nagyon jól jön egy olyan alapanyag, amit sokszínűen és változatosan használhatunk. Hiszen nemcsak az időjárás monoton, hanem néha az elkészíthető ételek is. A fodros kel tökéletes példája az ilyen alapanyagoknak, lássuk, hogy kerülhet bele mindenbe!
Lakos BenedekHa a salátára gondolunk, valószínűleg először nem a téli hideg hónapok jutnak majd eszünkbe, hanem inkább egy nyári grillparti, annak minden frissességével, harsány és színes zöldségfelhozatalával. Pedig salátázni télen is lehet, nézzük, hogyan!
Lakos BenedekTélen (remélhetőleg) mindent megteszünk azért, hogy a szokásosnál is egészségesebben táplálkozzunk, és ehhez szükségünk lesz olyan alapanyagokra, amelyek vitamingazdag, immunerősítő hatását ilyenkor is segítségül tudjuk hívni. Ez egy széles kategória, de kétségtelen, hogy a legtetején a savanyúságok trónolnak.
Lakos BenedekTélen nemcsak az ember hangulata pang egy kicsit, a konyhában készített ételekbe is valahogy kevesebb svung jut. Persze ez nem teljesen a szakács hibája, a hideg hónapokban amúgy is kevesebb lehetőségünk van, és jó sok kreativitás kell a változatos és színes főzéshez. A lenti hozzávalók szerencsére segítenek ebben.
Lakos BenedekMennyei málnás csigákig tekereg az utunk ma, a menüt szemlélve. Erősen kezdünk, a legédesebb borsólevessel, majd a főétel lakat jól, akár napokra is, savanyú káposztás csirkecombok formájában.
NosaltyNe hagyjuk, hogy kullancstelep váljon a gyönyörű kertünkből! Most eláruljuk, mely növények azok, amiket kifejezetten szeretnek belakni a kullancsok - inkább kerüljük el őket!
NosaltyKülönleges, díszes növény a vérsóska, amely feltűnő leveleiről kapta különleges nevét. De vajon csak esztétikus vagy ehető finomság is?
Németh OrsiUgyan már csak hét üzlete maradt, azt is bezárja az egykor népszerű élelmiszerlánc.
Különleges, díszes növény a vérsóska, amely feltűnő leveleiről kapta különleges nevét. De vajon csak esztétikus vagy ehető finomság is?
A sonkatekercsek és töltött tojások szomszédságában gyakran találhatók majonézes saláták a húsvéti asztalon. Ha idén szeretnénk őket egy kissé gatyába rázni, egyszerűen kövessük az alábbi lépéseket.
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
A kedvesem legjobb barátja említette, hogy mennyire szereti a sajttal sonkával töltött palacsintát majonézzel vagy tartármártással. Ma reggel a fiúk együtt mentek horgászni. Arra ...
Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!