Te tudod, miért édesebb néhány zöldség télen?
Ha ettünk valaha olyan zöldséget, ami a szokottnál édesebb ízű volt, akkor azt valószínűleg az év más szakában termesztették. De miért jellemző ez a fajta ízváltozás a téli időszakra?
Szabó AnnaHa ettünk valaha olyan zöldséget, ami a szokottnál édesebb ízű volt, akkor azt valószínűleg az év más szakában termesztették. De miért jellemző ez a fajta ízváltozás a téli időszakra?
Szabó AnnaA tél kevésbé ismert gyümölcse a datolyaszilva, ami több vicces néven is fut. Rikító, narancssárga színe már távolról kiszúrható a boltok gyümölcsös pultjain, hívogat minket, hogy kóstoljuk meg végre. De nézzük pontosan, miért érdemes fogyasztani!
Lakos BenedekA téli hónapok vitathatatlan sztárja, a vitamindús narancs egyöntetűen lefoglalja a hideg évszak gyümölcsválasztékát. Azonban a benne rejlő rengeteg lehetőséget érdemes más módokon is kihasználni, főleg akkor, ha már nagyon unjuk a gyümölcstálakat.
Lakos BenedekTélen (is) nagyon jól jön egy olyan alapanyag, amit sokszínűen és változatosan használhatunk. Hiszen nemcsak az időjárás monoton, hanem néha az elkészíthető ételek is. A fodros kel tökéletes példája az ilyen alapanyagoknak, lássuk, hogy kerülhet bele mindenbe!
Lakos BenedekHa a salátára gondolunk, valószínűleg először nem a téli hideg hónapok jutnak majd eszünkbe, hanem inkább egy nyári grillparti, annak minden frissességével, harsány és színes zöldségfelhozatalával. Pedig salátázni télen is lehet, nézzük, hogyan!
Lakos BenedekTélen (remélhetőleg) mindent megteszünk azért, hogy a szokásosnál is egészségesebben táplálkozzunk, és ehhez szükségünk lesz olyan alapanyagokra, amelyek vitamingazdag, immunerősítő hatását ilyenkor is segítségül tudjuk hívni. Ez egy széles kategória, de kétségtelen, hogy a legtetején a savanyúságok trónolnak.
Lakos BenedekTélen nemcsak az ember hangulata pang egy kicsit, a konyhában készített ételekbe is valahogy kevesebb svung jut. Persze ez nem teljesen a szakács hibája, a hideg hónapokban amúgy is kevesebb lehetőségünk van, és jó sok kreativitás kell a változatos és színes főzéshez. A lenti hozzávalók szerencsére segítenek ebben.
Lakos BenedekTalán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Szász NóriNyakunkon az ünnepek, ilyenkor mindenki nagyot akar villantani süteményfronton – persze máskor sem árt, ha tényleg felejthetetlenné teszünk egy linzert, piskótát vagy muffint. Az alábbi alapanyagok bevetésével garantált lesz a siker.
Lakos BenedekGyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...