Mit főzzek ma? Gyors rizsleves, fasírtos szendvics és kókuszos tejbegríz...
Készüljön mára villámgyors rizsleves, egy tálcányi szendvics fasírtgolyóbisokkal töltve, desszertként pedig tejbegríz...kókuszosan!
NosaltyKészüljön mára villámgyors rizsleves, egy tálcányi szendvics fasírtgolyóbisokkal töltve, desszertként pedig tejbegríz...kókuszosan!
NosaltyMost aztán feladjuk a leckét, a klasszikustól az izgalmas, rántott változatig mindenféle tejbegrízt és tejberizst ajánlunk nektek, hogy garantáltan nehéz legyen dönteni, melyik legyen a reggeli.
NosaltyTejbegrízt ehetünk reggel-délben-este, de nem is az a kritikus kérdés, hogy mikor kerül elfogyasztásra a nosztalgikus édes pép, hanem az, hogy hogyan. Következzenek most kreatív módok mindenféle tejbegrízes édesség, desszert és sütemény képében!
NosaltyIzgalmas menüsor mára hús nélkül, melyben két fogás is kókuszos, de csak az egyik desszert! Lessétek meg őket:
NosaltyEgy kis tejes finomság, amivel jól indul a reggel! Lehet tejberizs, lehet tejbegríz, számtalan ízeséti lehetőség áll rendelkezésetekre.
NosaltyA gyerekek és a felnőttek kedvence egyaránt, mi pedig nem is csodálkozunk, krémesek, lágyak, rizzsel vagy anélkül, mámorító feltétekkel készülnek!
NosaltyHagyjuk ma a húst pihenni, főzzünk zöldségesen: karalábélevessel, krumplifőzelékkel és diós tejbegrízzel lakjunk jól.
NosaltyMa leves helyett egy sütőtökös zsemlebucit kínálunk, majd aranybarnára sült karfiolt, végezetül pedig egy klasszikus tejbegrízbe feledkezünk bele.
NosaltyA tejbegríz sokak gyermekkori (vagy felnőttkori) édessége, ami egyszerűségével képes újra és újra eltelíteni minket boldogsággal. Erre pedig nemcsak klasszikus, tálba szedett formájában képes, hanem új, izgalmas módokon is.
Lakos BenedekAz őszi desszertek is lehetnek olcsók: fűszeresen, kellemesen, édesen érkeznek hozzánk a sütemények, krémek és más finomságok. És még a pénztárcánkat sem terhelik.
NosaltyKezdőként viszonylag sok motiváció és noszogatás kell ahhoz, hogy nekifogjunk a főzésnek. Hát még ahhoz mekkora kell, hogy mindezt recept nélkül csináljuk. Következzenek most mégis olyan receptek, amelyek még félálomban is sikerülhetnek.
Lakos BenedekTojásleves klasszikusan, paprikás krumpli virslivel, fokhagymakrémleves egyszerűen, resztelt máj krumplival, banánkenyér a maradék banánokhoz, kevert almás süti, retró tejbegríz. Egyik sem olyan rémesen drága, tartsatok velünk jövő héten is, egészen olcsó menüt állítottunk össze... Jelszó: nemsokára jön a fizu!
NosaltyTalán már nincs olyan sok időnk ezen a napon, ez azonban ne jelentse azt, hogy összecsapjuk az ebédet. Gyorsan hozzuk össze ezt az ütős menüt: krémes póréhagymalevest, villámgyors és ízgazdag padlizsán curry-t illetve krémes, narancsos tejbegrízt.
NosaltyKakaó, fahéj, kókusz? Mindenre van ötletünk! A jól megismert menzás változat rajongóinak is kedvezünk, de jöhetnek fűszerek, gyümölcsök kevésbé ismert tejbegrízek elkészítéséhez is.
NosaltyTalán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Szász NóriNyakunkon az ünnepek, ilyenkor mindenki nagyot akar villantani süteményfronton – persze máskor sem árt, ha tényleg felejthetetlenné teszünk egy linzert, piskótát vagy muffint. Az alábbi alapanyagok bevetésével garantált lesz a siker.
Lakos BenedekGyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...