Tati

Te se hagyd ki a Michelin-ajánlott TATI most induló reggelijét

Odavagy az ínycsiklandozó, kiadós brunchokért? Akkor mindenképpen látogass el a Dohány utcai TATI étterembe, ami bár még csak kevesebb, mint egy éve színesíti a VII. kerületet farm to table konyhájával – mégis, szeptember óta egy Michelin-ajánlást jelző piros táblával az ajtaján várja a vendégeket. Nem régóta pedig a reggeleket is ismerős, házias ízekkel kezdhetjük náluk.

Nosalty

„Otthon sem az az első, hogy többet nem eszünk a...

Kapirgálós tyúkból csirkepaprikás, magyar laskagomba és a Dunakanyarban termő gyógynövényekből készült teák – a tavaly ősszel nyílt TATI étteremben a magyar alapanyag nemcsak kötelező közhely, a farm-to-table pedig nem jól csengő marketingígéret. Budapest belvárosában, a Dohány utcában gyrososok és sörözők szomszédságában büszkén hirdeti az étterem, hogy a magyar táj is milyen ízletes kincseket adhat, és ehhez még csak vidékre sem kell utaznia a fővárosban élőknek. A TATI egyik társtulajdonosával, Poisson-Angeli Barbarával beszélgettünk a TATI küldetéséről, a farm-to-table koncepció kihívásairól és faültetésről.

Szász Nóri

Itt ehetsz háztáji csirkepaprikást a belváros nyüzsgő szívében

Budapest belvárosára nem feltétlenül gondoltunk úgy, hogy ott megtalálhatjuk a vidék legzamatosabb ízeit. Eddig. A Tati novemberi megnyitásával azonban minden megváltozik: az étteremben az élet lelassul, az autózaj eltűnik, nem marad más, csupán a természettel egy ritmusban változó étlap, azon pedig a legistenibb aromák, textúrák és színek.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek