társadalmi célú tartalom

Nézd meg, hogyan főz együtt egy gazdag és egy szegény...

Utolsó részéhez érkezett az Egy asztalnál videósorozat, amelynek során határokat feszegető, hiánypótló és végtelenül emberi beszélgetéseknek lehettünk tanúi. A lezárás sem alakult másképpen: a megélhetési spektrum két teljesen ellenkező oldaláról érkező Yvonne és Rita ültek le egy asztalhoz – de miről tudtak beszélgetni?

Nosalty

Nézd meg, hogyan főz együtt egy idős és egy fiatal...

Az Egy asztalnál videósorozat negyedik részében mondhatni felborul a világ megszokott rendje. Ugyanis a stúdiókonyhában egy 21 éves, fiatal, házasodni készülő pár és egy több mint 30 éve együtt, de nem házasságban élő, nyugdíjas pár találkozik. Mit mondanak majd egymásnak a szerelemről, házasságról és intimitásról? A videóból kiderül.

Nosalty

Nézd meg, hogyan főz együtt egy spirituális papnő egy katolikus...

Két világ találkozik a konyhában? Vagy mégsem? Ugyanazt képviselné Natali, a spirituális papnő és Laci atya, a római katolikus egyház papja, csak esetleg másként értelmezik azt? Ha erre a nagy kérdésre nem is kapunk választ, azt mindenesetre megtudhatjuk, mit gondol Laci atya a jógáról, és tart-e Natali attól, hogy boszorkányüldözés áldozatává válik.

Nosalty

Nézd meg, hogyan főz egy meleg és egy szivárványcsaládokat ellenző...

Egy meleg és egy szivárványcsaládokat ellenző ember besétál egy konyhába. Ami ezek után történik, azonban nem egy humoros szituáció csattanója, helyette egy komoly, hiánypótló, de legfőképpen emberi beszélgetés tanúi lehetünk, ami a stúdión kívül talán nem történt volna meg. Képes lesz Gábor és Bence ellentéteiket félretéve elkészíteni egy vacsorát? A videóból kiderül!

Nosalty

Szelektálj tudatosan, és dobj le 100 kilót!

Egy átlag magyar szén-dioxid-kibocsátása 11 és 12 tonna körül mozog évente. Azért, hogy megóvjuk a Földünket, és látható változást érjünk el a károsanyag-kibocsátásban, ezt a számot egyénenként 10 tonna alá kellene csökkentenünk.

Nosalty

5 tipp, hogy soha többé ne kozmáljon oda az étel...

A konyhai károsanyag-kibocsátás elsőre úgy hangzik, mintha egy szigorúan tudományos és nehezen érthető szakszövegből ugrott volna elő, de ne ijedjünk meg. A cikkben csupa hétköznapi és könnyen betartható tanácsot és tippet olvashatunk, amitől tisztább és egészségesebb lesz a konyhánk és a főztünk is.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...