35 ezer forintért rendelt tortát, de csúnya meglepetés érte
Nagyon szomorú meglepetés érte a szülinapost, amikor meglátta a méregdrága tortát.
NosaltyNagyon szomorú meglepetés érte a szülinapost, amikor meglátta a méregdrága tortát.
NosaltySzeptember 30. és október 2. között Budapest több helyszínét is bevonó programsorozattal tiszteleg Nádas Péter munkássága és életműve előtt a Budapest Brand és a Jelenkor Kiadó. A háromnapos fesztivál igazi összművészeti élményt kínál: az irodalmi vonatkozású események mellett zenei, színházi, képzőművészeti, sőt, gasztronómiai tematikájú programok közül is válogathatnak az érdeklődők. Az eseményt a Nosalty is támogatja. (x)
HirdetésMartha Stewart augusztus 3-án ünnepelte 81. születésnapját. Amerika „gasztronagyija” kirobbanó formában van, 20 évet simán letagadhatna legutóbb készült képe alapján.
NosaltyMájus 27-én ünnepli 47. születésnapját mindenki kedvenc angol szakácsa, Jamie Oliver. Mi innen is nagyon boldog születésnapot kívánunk neki, összegyűjtöttünk 7 tippet, amit tőle lestünk el az évek folyamán.
NosaltyPontosan 10 éve, 2012-ben indult útjára a ma Felelős Gasztrohősként ismert szervezet, mely azóta is megállás nélkül küzd azért, hogy a világ, és annak lakói, mi emberek együtt teremtsünk meg egy fenntarthatóbb környezetet.
NosaltyMa van Nigella Lawson születésnapja, és ebből az alkalomból összeszedtük az elmúlt évek vicces, színes, (néha megosztó) történeteit, amik a szakácsnő és tévés személyiség életét övezték.
NosaltyMa ünnepli 80. születésnapját a híres amerikai televíziós szakács és üzletasszony, Martha Stewart. Összegyűjtöttünk tőle 5 tippet és trükköt, amit nem tudtunk nem imádni az elmúlt évek során.
Masszi- Rigó CsillaA szülinap mindig kihívásokkal teli időszak, ha az ember épp a testsúlyát szeretné csökkenteni, legyen szó akár a saját, akár másoknak készített tortánkról. Íme néhány ötlet!
Bodon Judit dietetikusDíjnyertes rendező készített filmet a Johnnie Walker születésnapjára. Az évforduló ünneplésében nehézséget okozott a koronavírus-járvány, így a különleges eseményt idén ez a moziélmény fényjelzi. Ezzel méltó módon tiszteleg a világ az egyik leghíresebb skót whiskey előtt.
NosaltyA szülinapi gyertyafújás során rengeteg baktérium és kórokozó kerülhet a tortára, azonban van egy kütyü, amivel ezt elkerülheted!
Liptai LillaA népszerű séf május 27-én ünnepli születésnapját, aminek apropóján összegyűjtöttük a kedvenc receptjeinket tőle!
NosaltyHa te sem vagy oda az édességekért, akkor az új szülinapi tortatrendet nagyra fogod értékelni!
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...