7 fincsi túrós-fűszeres kence a reggeli pirítósodra
Dobjuk fel a reggeliket házi készítésű túrókrémekkel, kerüljenek elő a magyaros fűszerek, de akár a wasabi, a cukkini, a brinza vagy a vöröslencse is!
NosaltyDobjuk fel a reggeliket házi készítésű túrókrémekkel, kerüljenek elő a magyaros fűszerek, de akár a wasabi, a cukkini, a brinza vagy a vöröslencse is!
NosaltySzeretjük a finom és tartalmas szendvicseket, most hogy kezdődik az iskola, még többet is kell gyártani belőlük, viszont állandó probléma, hogy hogy töltsük meg minél több egészséges, zöldséges hozzávalóval, anélkül, hogy eláztatná azt.
Szekeres DóraHa egy szendvicskencét kéne mondanunk, ami minden porcikájában a nyarat idézi, a padlizsánkrém lenne az. Mehetnek a grillrácsra, a sütőbe, a serpenyőbe a lila gyümölcsök, hogy aztán isteni krém váljon belőlük!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...