Ennyit fizet naponta egy balatoni büfé, mégsem talál munkaerőt
Van olyan büfé, ahová már felvették a teljesen személyzetet, azonban akadnak olyan vendéglátóegységek, ahová napi 30 ezer forintért sem találnak szakácsot.
NosaltyVan olyan büfé, ahová már felvették a teljesen személyzetet, azonban akadnak olyan vendéglátóegységek, ahová napi 30 ezer forintért sem találnak szakácsot.
NosaltyHallottál már Tífuszos Mary, vagyis Mary Mallon felkavaró történetéről? Ő volt az az ír származású szakácsnő, aki tünetmentesen hordozta a hastífusz betegséget és ahol csak megjelent, ágynak dőltek és meg is haltak, akik ettek főztjéből.
NosaltyMindössze 375 darabot gyártottak abból az autóból, melyben Brooklyn Beckhamet kapta lencsevégre az egyik híres TikTok-felhasználó, aki arról kérdez luxusautókkal közlekedő embereket, miből keresik a kenyérre pontosabban a luxusautóra valót. David Beckham fia olyan választ adott, amely igencsak megosztotta a közönséget.
NosaltyBeszélgetés az indiai konyhaművészet sokszínűségéről, női séfszerepről, az étel szeretetéről Romy Gillel, Nagy-Britannia egyik fontos és ismert indiai konyhafőnökével, akinek könyveit Jamie Oliver, Yotam Ottolenghi és Nigella Lawson is szeretettel ajánlja.
Pákozdi NóraA márciusban Budapestre érkező rangos nemzetközi gasztronómiai világverseny, a Bocuse d'Or megválasztotta az európai válogató tiszteletbeli elnökét. A posztot a világhírű Ana Roš kapta, aki a szomszédos Szlovénia egyik Michelin-csillagos éttermét vezeti.
NosaltyMeglepő a hasonlóság Julia Child és az őt alakító színésznő között: az HBO Max csatornán induló sorozatban ennek is köszönhető, hogy a szemünk láttára elevenedik meg az amerikaiak kedvenc tévés szakácsnőjének élete.
NosaltyAz egyik leghíresebb amerikai tévés szakács újra visszatér a képernyőkre: elindul ugyanis a The Julia Child Challenge névre hallgató főzőműsor, ahol a versenyzők a szakácsnő jellegzetes ételeit fogják elkészíteni. Még maga Julia is megszólal majd párszor, persze csak videófelvételen.
NosaltyA 24.hu gasztronómiai podcastsorozatának legújabb epizódjában Nyul Tamás, a Sushi Sei japán étterem szakácsa kalauzolt el mindenkit a japán gasztronómia és a kis rizses-halas tekercsek világában.
NosaltyNemcsak a glamúros amerikai álom jelenik meg a Disney+ 2021-ben bemutatott dokumentumfilmjében, ami Wolfgang Puck sztárséfről szól. A kezdetektől eleveníti fel az osztrák származású Puck életútját Sankt Veit an der Glan-től napjainkig.
Pákozdi NóraMa van Nigella Lawson születésnapja, és ebből az alkalomból összeszedtük az elmúlt évek vicces, színes, (néha megosztó) történeteit, amik a szakácsnő és tévés személyiség életét övezték.
NosaltyMegkérdeztünk néhány fontos hazai séfet, gasztronómiában mozgó vendéglátót, hogy milyen ételeket fogyasztanak karácsonykor, mik azok a fogások, melyek nélkül nem lehet teljes az ünnep. És az is kiderül, hogy az egész éves főzés és figyelő vendéglátás ellenére beállnak-e a konyhába a készülődések idejére.
Pákozdi NóraSalt Bae, a viccesen sózó török étteremtulajdonos nemrég nyitott éttermet Londonban. Most kiderült, mennyit fizet alkalmazottainak.
NosaltyÓriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.
NosaltyA Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...