Erre figyelj nagyon oda, ha megduplázol egy receptet
Napi Tippünkben eláruljuk, mi az az aprócska, de annál fontosabb részlet, amire mindenképp figyelj oda, ha megduplázol egy receptet.
Szász NóriNapi Tippünkben eláruljuk, mi az az aprócska, de annál fontosabb részlet, amire mindenképp figyelj oda, ha megduplázol egy receptet.
Szász NóriTegye fel a kezét, aki szereti a gofrit! Na ugye… És a legjobb, ha házi gofri kerül az asztal közepére, hogy aztán minden jóval meg legyen pakolva. Sokféle recept, sokféle elkészítési mód létezik, most viszont megosztunk veletek 5 buktatót, ami mindig igaz. Napi Tippünk következik!
Balogh LillaAkár kezdő, akár már igazi világbajnok vagy a konyhai sütögetés terén, nem árt néha felfrissíteni a konyhai tudást. Elárulunk 9 olyan tipikus hibát, amit időnként még a leggyakorlottabb háziasszonyok is elkövethetnek.
NosaltyA süteménysütés viszonylag egyszerű folyamat, amit egy-egy recept szabályoz. Persze nem mindig sikerül minden úgy, ahogy kéne, és ilyenkor ütnek be a kisebb-nagyobb katasztrófák. Szerencsére ezek közül sok helyzet még menthető.
Lakos BenedekA sütő egy központi része minden konyhának, és megannyi étel elkészítéséhez használjuk. Éppen ezért viszonylag forró téma, és rengeteg kérdés övezi. Például az előmelegítés kérdése.
Lakos BenedekSütnél egy kis sósat vagy valami kekszet, muffint, de a recept egy hadseregre számol, neked meg épp csak egy uzsonnányi adagra van szükséged? Mutatjuk, hogyan tudod könnyen átszámolni például a csészényi mennyiségeket grammra.
Szekeres DóraVeled is előfordult már, hogy valami nem úgy sült meg/el, ahogy szeretted volna? Cikkünkben hét lehetséges baklövést mutatunk be, amit kiküszöbölve elérheted a tökéletes végeredményt.
Mucsi BlankaEgy cukrász legrosszabb rémálma, amikor órákig fáradozik egy gyönyörű süteménnyel, ami aztán a kiborítás kritikus pillanatában beleragad a formába. Megelőzhetjük-e ezt a tragédiát, és mit tegyünk, ha megtörténik a menthetetlen?
Lakos BenedekÖsszeesett, szalonnás, nyers maradt, megégett, szétfolyt, nem is hasonlít arra, amilyet szerettél volna? Ha ismerősek ezek a hibák, elmondjuk, mire figyelj legközelebb.
Nábelek ZsófiA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...