7 étel, amit sosem szabadna strandolás előtt fogyasztani
Gyerekkorunkban gyakran hallhattuk, hogy úszás/strandolás előtt nem szabad enni – de valóban ennyire fekete-fehér lenne a dolog?
Szabó AnnaGyerekkorunkban gyakran hallhattuk, hogy úszás/strandolás előtt nem szabad enni – de valóban ennyire fekete-fehér lenne a dolog?
Szabó AnnaHa te sem szeretnél méregdrágán üdítőt és ételt venni a strandon, akkor érdemes lehet egy jól megpakolt hűtőtáskát vinned a strandra. Mutatjuk, hogyan pakold meg a táskát!
NosaltyA Duna vize nagyon hívogató tud lenni a nyári hőségben, főleg, ha nincs más vízpart elérhető közelségben. De amennyire gyönyörű, olyan veszélyes is tud lenni a „bölcs és nagy” Duna. Hogy nektek már ne kelljen, mi összegyűjtöttük az idei év legszebb 8 dunai strandját, ahol nyugodt lelkiismerettel mártózhattok meg a Dunában.
Balogh LillaMost már jócskán benne járunk a nyárban, ilyenkor pedig a legjobb vízpart mellett hűsölni, ha kiszabadulnál a négy fal közül. Akár hétvégén, akár egy nyugisabb hétköznap délután remek program napszemüveget felcsapva, szendvicseket bekészítve nekiindulni valamelyik budapesti strandnak.
Balogh LillaBalatonalmádiban 20-46%-os drágulás jöhet. Az áremelkedés a vendéglátóhelyeket is érinti.
NosaltyBizony a STRANDRA nemcsak a szuper koncertek miatt érdemes ellátogatnod, hiszen rengeteg egyéb programot is találsz, ahol remekül szórakozhatsz, amíg nem kezdődnek el a koncertek. Ezeket gyűjtöttük most nektek össze!
NosaltyIdén is megrendezésre került az Év Strandétele verseny, amely minden évben izgalmas fogásokat vonultat fel. Ez 2022-ben sem volt máshogy, nézzük, ki lett az első!
NosaltySem az ételeknek, sem a szervezetednek nem tesz jót, ha ezeket az ételeket kiviszed a strandra.
Stuth-Nagy NikiAz előző években is nagy érdeklődést keltő Év Strandétele verseny 2022-ben is visszatér, hogy kiderítse, vajon melyik strandos fogás az idei nagy kedvenc. Mindig nagyon izgalmas nevezések érkeznek, így kapott már díjazást Répa-dog, Harcsa&Krumpli és kovászos uborka leves is. Vajon ebben az évben mi kerül a dobogóra?
NosaltySzidhatjuk is, búsonghatunk is miatta, de az biztos, hogy a retró balatoni nyaralások napszítta emlékei még mindig velünk élnek. Mais bitte, bitte mais!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...