9 minden jóval megpakolt sós pite, amiből nem elég egy...
Ha valami igazán látványos és finom fogást szeretnél készíteni, akkor imádni fogod a sós pitéket, melyeket mindenféle földi jóval megtölthetsz!
NosaltyHa valami igazán látványos és finom fogást szeretnél készíteni, akkor imádni fogod a sós pitéket, melyeket mindenféle földi jóval megtölthetsz!
NosaltyA paradicsom nemcsak gyors spagettik és lecsók alapanyaga lehet, lássunk túl a megszokotton, és pakoljuk palacsintára, pitére, focacciába a nyár pirosló kedvenceit!
NosaltyCukkinivirágos szép napot! Itt egy szuper galette, vagyis egy felhajtott szélű sós pite, amit ebben a szezonban ki kell próbálnod!
GrétiÚj félórás kedvencünk következik, ami a közel-keleti konyha rajongóinak szívébe instant belopja majd magát. Jöjjön a megúszós, leveles tésztával gyorsított pide, ami a törökök verziója a sós pitékre. Spenót, krémes juhsajt és sült tojás is kerül rá!
NosaltyA pitéket általában kérdés nélkül elkönyveljük az édesség kategóriába, pedig egyáltalán nem kell ilyen korlátozott határok között mozognunk velük. Készítsünk bátran sós pitéket, hiszen az idénygyümölcsökre bizony még várni kell! A Napi Tipp segít.
Lakos BenedekA pite nem csak gyümölcsös és édes lehet. Bizony, kerülhetnek bele olyan finomságok is, mint a sonka, a tojás, a különböző zöldségek, és még sorolhatnánk. Ráadásul még laktatóak is. Ebéd, valaki?
NosaltyA piték készülhetnek sok különböző töltelékkel: hússal, zöldségekkel, hallal. A lényeg azonban mindig ugyanaz: a tészta legyen omlós és porhanyós, a tejszínes töltelék selymes és krémes, az ízek pedig harmonikusak. Jöjjenek a kedvencek!
NosaltyA mai menüsor könnyed, római köményes répakrémlevessel indul, zöldséges pitével folytatódik, és madártejjel zárul. Jó étvágyat!
NosaltyGalette-et édes formában, gyümölcsökkel biztos mindannyian kóstoltatok vagy legalábbis hallottatok már róla, de ugyanilyen tésztát sós változatban még nem feltétlenül láttatok. Most itt van két zöldséges gyöngyszem, próbáljátok ki őket!
GrétiNem aprózzuk el a mai menüt! Gyermekkori mumus, köménymagleves a rajtnál, ezúttal mesteri finoman, roppanós kenyérkockákkal elkészítve, amit egy gazdag, húsos rakott brokkoli követ. A főétel után a pihe-puha tepsis palacsintának is maradjon hely!
Nosalty2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?
NosaltyA monília komoly károkat okozhat a kajszi- és meggyfákon, de megfelelő időzítéssel és gondos permetezéssel hatékonyan megelőzhető. Most van itt az ideje a védekezésnek, hogy a nyár elején egészséges, bő termést szüretelhessünk!
NosaltyÚjabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nálunk minden karácsonykor benne van valamelyik napi menüben ez az étel. Krumplipürével szoktam tálalni, mert a kislányom és a párom ezt szeretik hozzá a legjobban.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!