sokac bab

Így készül a Mohács-környéki cserepes sokac bab, ami zokon veszi,...

Ha Mohács környékén, esetleg éppen a telet elűző mohácsi Búsójáráson jársz, feltétlenül érdeklődj a helyieknél, hogy hol tudod megkóstolni a messze híres sokac babot, amelynek különlegessége, hogy egy speciális cserépedényben, szabadtűz mellett, több mint 3 órán át készül. Mi, helyiek gyakran hívjuk köcsögös babnak is, ám mohácsi szakértők szerint ez az elnevezés egyáltalán nem helytálló, elmondom, miért!

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...