Így egyél sósat, hogy a vérnyomásod ne bánja
Nagyon kívánsz valami sósat, de félsz attól, hogy nem tesz jót az egészségednek? Mutatjuk, mit egyél, ha nem szeretnéd, hogy a vérnyomásod bánja a dolgot.
NosaltyNagyon kívánsz valami sósat, de félsz attól, hogy nem tesz jót az egészségednek? Mutatjuk, mit egyél, ha nem szeretnéd, hogy a vérnyomásod bánja a dolgot.
NosaltyIgaz, hogy sokan hiszik, hogy egészségesebb a tengeri só, mint az asztali, ez mégsem biztos, hogy így van. Lássuk, mi az igazság.
NosaltyÉrdemes az alábbi az ételekből kevesebbet fogyasztani, hogy megvédd az egyik legfontosabb szervedet, a vesédet.
Stuth-Nagy NikiA nátrium nélkülözhetetlen tápanyag az izomműködéshez és a folyadékháztartáshoz, de legtöbbünk lényegesen többet fogyaszt belőle a kelleténél – ennek pedig negatív következményei lehetnek.
Stuth-Nagy NikiTi hogyan döntitek el, hogy milyen vizet isztok? Ha ásványvízpártiak vagytok, elolvassátok a címkét is? Érdemes.
NosaltyOkos evőpálcikával segítenének Japánban az embereknek visszaszorítani a sófogyasztás mennyiségét. A pálcák segítségével ízletesebbek lesznek az ételek, az is kiderül, hogyan.
NosaltySó minden háztartásban mindig van, azonban előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor nem akarjuk vagy nem kéne használnunk az ízesítőt. Ezekben az esetekben valami mással kell sóznunk, de ugyan mivel?
Lakos BenedekTovább csökkenti a Lidl Magyarország egyes termékeinek só- és cukortartalmát. A lakosságot érintő súlyos egészségügyi problémák miatt döntöttek így még 2019-ben, amikor a program kezdődött.
NosaltyA túlzott sófogyasztás nagyon káros, van viszont egy megoldás, amivel ezt csökkenthetjük: egy nagyszabású kutatás kimutatta, hogy a nátriumszegény sóhelyettesítők segítségével emberek millióinak életét lehetne megmenteni.
Stuth-Nagy NikiA só a legtöbbször használt fűszerünk, amiből naponta körülbelül 1500 milligrammot kellene bevinnünk - maximum. Ezt azonban könnyű túllépni. Mutatjuk, milyen jelek utalnak arra, ha túl sokat viszel be ebből az ásványi anyagból.
Liptai LillaSokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.
Stuth-Nagy NikiÉvente közel hárommillió haláleset hozható kapcsolatba a túlzott sófogyasztással világszerte. A WHO most új ajánlásokat fogalmazott meg az élelmiszerek és italok sótartalmának csökkentésére.
NosaltyAz mindenkinek egyértelmű, hogy a túlzott sófogyasztás káros – de az kevésbé, hogy pontosan miért is. Ezt próbáljuk most boncolgatni egy kicsit.
Stuth-Nagy NikiA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...