sáska

Csak erős idegzetűeknek! Végigkóstoltuk az ehető rovarokat és lárvákat -...

A keleti kultúrákban mindennapos, a nyugati ember számára viszont elsőre mindenképpen idegen látvány a rovar a tányéron. Az Európai Bizottság az elmúlt egy évben három rovarfélét is emberi fogyasztásra alkalmasnak ítélt, így a FuriMuri legújabb részében mi is kipróbáltuk, milyen az íze a lisztkukacnak, a házi tücsöknek és a vándorsáskának, valamint a szaftos, roppanós selyemhernyólárvának.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...