Mit főzzek ma? Olasz esküvői leves, tortellinisaláta és rétesrózsa a...
A mai menü egy kicsit ünnepi és elegáns, hogy megtiszteljük a hétvégét.
NosaltyA mai menü egy kicsit ünnepi és elegáns, hogy megtiszteljük a hétvégét.
NosaltyÉdes vagy sós? Mindkettő! AZ alábbi rétes nemcsak abban különleges, hogy függöny módjára húzgáljuk benne a réteslapokat, melytől megkapja olyannyira eredeti rongyos külsejét, hanem abban is, hogy egyaránt kerül bele édes eperlekvár és sós camembert sajt is.
NosaltyAz nem is kérdés, hogy szeretjük-e a rétest, az már viszont annál inkább, hogy milyen formában tesszük: a klasszikusokon túl például helyet engedünk az új, formabontó jövevényeknek is? Mert ők is tudnak azért egy s mást.
NosaltyNincs is jobb egy nagy tepsi frissen kisült rétesnél: legyen édes vagy sós, meggyes, mákos vagy káposztás, ez a ropogós tésztával és ízes töltelékekkel hivalkodó sütemény nem okoz csalódást. Főleg akkor nem, ha feldobjuk az alábbi trükkökkel.
Lakos BenedekKarácskor nem csak egy fajta sütemény kerül az asztalra. Ha szeretjük a túrós desszerteket, akkor érdemes lehet egy rétest is elkészíteni az ünnepekre.
NosaltyHamarosan megnyit az ország egyik legnagyobb karácsonyi vására, melynek kulcsfontosságú eleme a forralt bor. Már azt is tudni lehet, mennyiért kortyolgathatjuk majd.
NosaltyA rétesben az a jó, hogy mivel sok különböző töltelékkel készülhet, ezért egész éves édességnek számít. És mivel ilyen gyakran készítjük, érdemes bombabiztosra menni a készítés közben, nehogy valami rosszul sikerüljön.
Lakos BenedekA rétes csodás édesség, és nagyon gyorsan elkészíthető, ha nem magunk sütjük a tésztáját. A következő válogatásban a megszokott hagyományos ízek mellett pár különlegesebb variációt is találsz.
NosaltyA rétes lehet sós, lehet édes, készülhet gyorsan vagy nagyon lassan is, töltelékeinek száma szinte végtelen. Nagyon sokszínű ételről van tehát szó, és biztos mindenkinek van egy kedvence. Lássuk, a te csillagjegyed melyikért rajong!
NosaltyA retétestésztát imádjuk nyújtani, főleg ha ilyen mennyei édes és sós töltelékek kerülnek a közepébe, naaaaagyon gazdagon.
NosaltyHúsvétkor a sok helyen kötelező kalács mellé sokféle finom süteménnyel, sós finomsággal is készülnek, ám ezeknek elkészítése szinte akkora munka, mintha egy karácsonyi menüt állítana össze az ember. Sok időt és macerát megspórolhatunk, ha bevetjük az egyik legsokoldalúbb alapanyagot: a réteslapot.
Szekeres DóraMindegy, mivel tömjük tele őket, a rétesek minden formájukban képesek eltölteni minket egy melengető, boldog érzéssel. A gazdag porcukorhintés pedig teljesen ünnepi, télies hangulatot teremt, ami ezen a nagy napon elengedhetetlen.
NosaltyLaktató fogásokat ajánlunk nektek, amelyektől garantált lesz az ebéd utáni pihenés.
NosaltyNem csak almás, mákos és túrós rétesekből áll a világ, a sós változatokat is érdemes kipróbálni olykor-olykor. Legyen fetasajtos, juhtúrós vagy káposztás a kiválasztott recept, aligha lehet velük mellélőni.
NosaltyTalán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Szász NóriNyakunkon az ünnepek, ilyenkor mindenki nagyot akar villantani süteményfronton – persze máskor sem árt, ha tényleg felejthetetlenné teszünk egy linzert, piskótát vagy muffint. Az alábbi alapanyagok bevetésével garantált lesz a siker.
Lakos BenedekGyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...