Szerinted meg kell pucolni a retket, vagy elég csak megmosni?
Végre megtaláltuk a választ az örök dilemmára: meg kell pucolni a retket, vagy elég csak megmosni?
NosaltyVégre megtaláltuk a választ az örök dilemmára: meg kell pucolni a retket, vagy elég csak megmosni?
NosaltyAz újhagyma és a retek nem maradhatnak le az ünnepi asztalról, gyakran már jó előre beszerezzük őket húsvét előtt. Ilyenkor pedig felmerül a kérdés: hogyan tarthatjuk frissen a zöldségeket a nagy napig?
Lakos BenedekMenthetetlenül itt a tavasz, ez pedig nemcsak a végre mindent életre keltő napfényben, hanem a piacok és boltok zöldségkínálatának örömteli változásán is tetten érhető. Végre újra kapni zsenge, piros retket például, amiről jó, ha tudjuk, nem csak nyersen lehet fogyasztani.
Szekeres DóraHa eddig azt gondoltad, hogy a retek csak a reggeli szendvics mellett vagy a zöldsalátába dobálva jó, akkor készülj, mert hamarosan mindenhol ott lesz, a serpenyőtől a sütőig!
Szász NóriA tavaszi ízek harsányak, aromásak, nagyon frissek és szerencsénkre szinte minden fogásba becsempészhetőek. Most leltárba veszünk néhányat, amivel érdemes főzni így az évszak vége felé.
Lakos BenedekMinden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.
Lakos BenedekA retek a tavasz egyik kedvence, a rózsaszín kis gömböket imádjuk beledobálni salátánkba, vagy csak szendvicsek mellé harapdáljuk. De tudtad, hogy a retek leveléből például pesztó vagy leves is készíthető?
NosaltyEgy, az eredetitől eltérő színű, világos gazpacho-t, egy zelleres-kapros uborkalevest és egy igazi kuriózumot, az avokádótól krémes retekleves receptet mutatunk nektek. Hűsöljünk együtt ezekkel a nyári melegben!
GrétiA legtöbben a kukába dobnánk, pedig a reteklevél aranyat ér, mennyei, zsenge tavaszi pesztót tudunk belőle készíteni, amit tökéletesen felhasználhatunk rizottóba vagy akár egy finom zöldségtésztába is, mutatjuk, hogyan!
Hering AndrásA retek, a torma és a burgonya valamilyen formában mindenképpen helyet kap a húsvéti asztalon. Kerüljön ezúttal salátába!
NosaltyMire jó a hónapos retek, és mihez fogyasszuk a szendvicsen kívül? Ha eddig nem kóstoltad, akkor most készíts reteksalátát, mert a piros gumók valódi egészségőrzők!
Országh KittiKözeleg az új év, kanyarban az új divatirányzatok, és nemcsak a ruházkodásunkat tekintve, hanem a lakberendezés terén is. Lássuk, hogy festenek a szakértők szerint 2025-ben a legmenőbb konyhai étkezők!
NosaltyHa esetleg maradna a megvásárolt dióból, mindenképpen tárold megfelelően, mert ahhoz túl drága és finom, hogy pocsékba menjen!
NosaltyKrémes, puha, omlós, szaftos és nagyon tejes sütemények receptjeivel várunk titeket!
NosaltyA konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
Te is teljesen rákattantál a dubai csokira és szívesen elkészítenéd otthon? Az egyik hazai áruházlánc máris lecsapott a lehetőségre, hogy náluk szerezd be a hozzávalókat.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...