5 egészségesebb „rántás", ha kerülnéd a sima lisztes verziót
A rántás elég megosztó konyhai cselekedet, hiszen a sima fehérliszt szinte szitokszónak számít pár éve a tudatosabb, előre mutató háztartásokban. De hogy sűrítsünk helyette?
NosaltyA rántás elég megosztó konyhai cselekedet, hiszen a sima fehérliszt szinte szitokszónak számít pár éve a tudatosabb, előre mutató háztartásokban. De hogy sűrítsünk helyette?
NosaltyMai Napi Tippünk azoknak kedvez majd, akik éppen belevágnak a tejmentes életbe, és főzelékimádók. Ha szeretitek jó krémesen, de se tejföl, se tej(szín), se más nem jöhet szóba, így csináljátok!
Brecz JuditHa te is egy finom, nosztalgikus főzelékért epekedsz, less rá erre a receptre. Nehezen tudsz majd mellélőni vele!
NosaltyAz egyik legelterjedtebb, és mégis sokak által mumusként kezelt konyhatechnológiai fogás, amit könnyű elrontani, de ugyanilyen könnyű tökéletesen kivitelezni is, ha betartunk néhány alapvető szabályt. Mindent a habarásról.
Szekeres DóraA konyhai technikák nagy észe idővel megtanulható és tökéletesíthető. Kivéve egyet, a rántást: ez a feladat időről időre sikerülhet jól, majd rögtön utána fulladhat kudarcba. Így minden tudásunkra szükségünk lesz hozzá: jöjjenek a tippek!
Lakos BenedekNapi Tippünkben lerántjuk a leplet, hogy mi a házi készítésű sült krumpli sózásának ideális időpontja!
Szász NóriFebruár 26-a a pisztácia világnapja, és ha valamiért, hát ezért megéri ma venni egy zacskóval, és vagy magában megeszegetni, vagy beledobálni egy isteni édességbe.
NosaltyA tésztának szinte mindene az állag, érdemes hát tényleg odafigyelni, hogy járunk el, amikor a lobogó vízbe szórjuk a szemeket, szálakat. Akadnak ugyanis olyan tésztafajták, amelyeket meglepően könnyű szétfőzni.
Lakos BenedekVagyunk egy páran, akik el sem tudják képzelni a napindítást egy csésze, de inkább egy bögre forró kávé nélkül. Azonban van egy dolog, amit semmiképp ne tegyünk meg a kávéval, mert egy kutatás szerint akár rákkeltő hatása is lehet.
Mai menüsorunk sem lesz szerény: színes, ízes fogások kavalkádja fogad, csak legyen, aki elkészíti.
A szupermarketek és delikátboltok útvesztőiben könnyen el lehet veszni, ha a legjobb olajat keressük a sütéshez. Most 6 séf mondja meg a tutit: egy általunk kevésbé ismert, de annál előnyösebb élettani hatású növényi olaj az ő választásuk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!