Kiderült, melyik halfajta a legnépszerűbb itthon
A hazai halfogyasztás 35-40 százaléka a karácsonyt megelőző időszakra esik. De vajon melyik a legnépszerűbb halfajta a magyarok körében? Most kiderül!
NosaltyA hazai halfogyasztás 35-40 százaléka a karácsonyt megelőző időszakra esik. De vajon melyik a legnépszerűbb halfajta a magyarok körében? Most kiderül!
NosaltyA pontypatkó a karácsonyi asztal egyik elengedhetetlen tartozéka, mely igazi éke lehet az ünnepi menünek. Nézzük, szerintünk, hogyan lesz a legfinomabb!
NosaltyNem telhet el karácsony az aranybarnára és ropogósra sütött halak nélkül. A roppanós panír és az omlós filé egy olyan kombináció, amire csak kevesen tudnak nemet mondani.
NosaltyAz ünnepek és a tél folyamán sokan készítenek ízletes hideg kocsonyát, melynek rendszerint sertéshús az alapja. Népszerű fogás, ugyanakkor sokakban merülhet fel a kérdés, miért csak disznóhúsból eszünk kocsonyát? Nos, szokások ide vagy oda, idén karácsonykor érdemes kicsit csavarni a recepten, és sertés helyett a karácsonyi halászlé fő alapanyagát belefőzni a hidegen fogyasztható, remegős ételbe!
Hering AndrásEgyre közelebb a karácsony, így mi is ünnepi témákkal foglalkozunk: elárultuk, hogyan lesz tökéletes a göngyölt húsod, elkészítettük a legimpozánsabb süteményt, a mákosguba-tortát, és kiderítettük, mi a szálkamentes ponty titka.
NosaltyA rácponty és a pontypatkó is egyszerű, könnyen elkészíthető fogások, de a ponty szálkáit nehéz kikerülni, ha nincs megfelelően előkészítve. Profi séf tanácsai következnek, hogy ez ne legyen többé akadály.
Nábelek ZsófiA magyarok éves halfogyasztása messze elmarad az európai átlagtól, de az ünnepek alatt sokunk asztalára kerül halászlé, rántott hal, rácponty - de hogy válasszuk ki hozzá a megfelelő alapanyagot?
Nábelek ZsófiEgy elengedhetetlen hozzávalótól lesz drágább idén a karácsonyi halászlé.
NosaltyBár az Agrárminisztérium szerint a járvány befolyással lehet az idei halárakra, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet illetve az egyik nagy halgazdaság szerint nem kell radikális áremelkedésre számítani.
NosaltyEgy olyan kényelmi termékekkel telepakolt világban élünk, ahol már kevesen nyúlnak a klasszikus módszerekhez és receptekhez. Nagy kár, hiszen nem biztos, hogy mindennek a kényelemről kéne szólnia a főzésben: a vaníliakrémek és sodók szerintem kiváló példaként jelentkeznek erre.
Lakos BenedekMai menüsorunk sem lesz szerény: színes, ízes fogások kavalkádja fogad, csak legyen, aki elkészíti.
NosaltySokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.
NosaltyVagyunk egy páran, akik el sem tudják képzelni a napindítást egy csésze, de inkább egy bögre forró kávé nélkül. Azonban van egy dolog, amit semmiképp ne tegyünk meg a kávéval, mert egy kutatás szerint akár rákkeltő hatása is lehet.
A sült krumpli egyike azoknak az ételeknek, amelyeket alapvetően a legkönnyebben meg lehet sütni forrólevegős sütőben, ám csak akkor lesz aranyszínű, kívül ropogós és belül puha a végeredmény, ha elkerülünk bizonyos hibákat. Nézzük, melyek azok!
A napokban áfa-visszatérítést ígért a kormány a nyugdíjasoknak, melynek értelmében bizonyos termékek áfájat visszaigényelhetik. Úgy tűnik, mégsem annyira fekete-fehér a döntés, mint sokan hitték.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!