7 laktató és fincsi sós péksüti a lurkóknak a suliba
Sajtos rolót vagy épp tripla pizzakrémes csigát kívánnak a gyerekek? A suliba is elcsomagolhatod ezeket a szuper, sós péksüteményeket!
NosaltySajtos rolót vagy épp tripla pizzakrémes csigát kívánnak a gyerekek? A suliba is elcsomagolhatod ezeket a szuper, sós péksüteményeket!
NosaltyHárom különböző sajttal, főzésmentesen is isteni és fűszeres paradicsomszósszal, valamint a lehető leglégiesebb tésztával érkezik a házi pizzás csiga. Az első harapás után elfelejtjük majd az ipari pékségek leveles, ragadós, félig nyers termékeit: ez a sütemény tényleg kitesz magáért, ráadásul nem is nehéz elkészíteni.
Lakos BenedekLemezesek, levelesek, minden jóval meg vannak kenve, töltve és szórva, ráadásul villámgyorsak: a sós leveleseket egész évben kerestétek, és az alábbi 10 volt a legkedvencebb befutó.
NosaltyA sajt és a sonka együtt csodákra képes, mennyei finomságok tudnak belőlük készülni, amiket aznap este és másnap is szívesen fogyasztunk. Íme néhány pazar recept.
NosaltyÉdesszájúaknak és a sós finomságok kedvelőinek is készültünk néhány mennyei péksüteménnyel, melyek másnap a suliba és a munkába is kitűnő uzsonnák lesznek.
NosaltyPizzás csiga, sajtos rúd, perecke, mini pizza, paradicsomos csavar, sajtos golyócska. Falatnyi sós finomságok, ide veletek! Szilveszterre is ér válogatni!
NosaltyHa szülinapi zsúrt vagy egy felnőttesebb összejövetelt szervezünk, a szalámi biztosan terítékre kerül majd. Rengeteg finomság belsejébe, tetejére vagy tésztájába kerülhet, süthetjük, mártogathatjuk, de nyersen is használhatjuk.
NosaltyLegyen akár hétvége vagy hétköznap, ezeket a sajtos finomságokat bármikor összedobhatod, nem telnek sok időbe, az viszont biztos, hogy hamar el fognak fogyni!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...