Ettől a hozzávalótól lesz tökéletesen omlós a pitetésztád
Napi Tippünkben eláruljuk, hogy miként tudsz a krémsajttal egyszerre ropogós, morzsolódó, mégis szilárd pitetésztát készíteni!
Szász NóriNapi Tippünkben eláruljuk, hogy miként tudsz a krémsajttal egyszerre ropogós, morzsolódó, mégis szilárd pitetésztát készíteni!
Szász NóriSokféle pitetészta-recept létezik, de talán kevés van, amelyik ezt a meghökkentő alapanyagot is felsorolná, azonban ez a gasztroblogger a jeges vodkára esküszik.
Szász NóriA vajas tészta adja piték, kekszek és más isteni sütemények alapját, és sokan tartanak tőle, talán egy korábbi kudarc miatt. Pedig nem olyan nagy mumus ám, főleg akkor, ha tudjuk a titkok nyitját.
Lakos BenedekAz ősz tagadhatatlanul a formás, kerek, aranyló tetejű és szirupos belsejű gyümölcsös pitéké. A tészta és a töltelék viszonylag gyorsan összedobható, így rengeteg időnk marad dekorálni. Nézzük erre a legegyszerűbb, mégis szépséges módokat.
Lakos BenedekPiték alapjához, kekszekhez és más hasonló süteményekhez omlós tésztát kell készítenünk. Ezt megtehetjük kézzel vagy géppel is, azonban mindkét esetben vannak fontos szabályok, amiket figyelembe kell vennünk.
Lakos BenedekMinden pite alapját egy tészta képezi, amit többféle módon megsüthetünk, különböző eredménnyel. A leggyakrabban használt módszereket gyűjtöttük most össze, lássuk, melyik a legjobb!
Lakos BenedekBármennyire ügyesen nyújtottuk is ki, néhány kis darab mindig marad a pitetésztából. Ha tanácstalanok vagyunk, hogy mihez kezdjünk velük, olvassuk el a lenti ötleteket!
Lakos BenedekA karfiol sokkal sokszínűbb alapanyag, mint gondolnád! A karfiollevesen és rakott karfiolon túl megannyi különleges karfiolos fogás vár, csak görgess lejjebb!
NosaltyGluténérzékenyként nem könnyű az élet, hiszen a glutén olyan finomságokban is megtalálható, mint mondjuk a kovászos uborka. Ráadásul jó pár olyan kedvenc van, amiről sokan azt gondolnánk, hogy gluténmentes, miközben nem az. A csomagolást és az összetevőket minden esetben érdemes ellenőrizni!
NosaltyTalán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Szász NóriA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...