Pesti István

Ezek a fogások kerülnek az ünnepi asztalra a profi magyar...

Megkérdeztünk néhány fontos hazai séfet, gasztronómiában mozgó vendéglátót, hogy milyen ételeket fogyasztanak karácsonykor, mik azok a fogások, melyek nélkül nem lehet teljes az ünnep. És az is kiderül, hogy az egész éves főzés és figyelő vendéglátás ellenére beállnak-e a konyhába a készülődések idejére.

Pákozdi Nóra

„Spriccelnek ki az éttermek és a séfek is vidékre" –...

Pesti István 2015-ben, néhány hónappal azután, hogy a Tanti konyhafőnökeként megkapta a Michelin-csillagot, döntött úgy, hogy elmegy a Platánba dolgozni. Akkor úgy fogalmazott, hogy a vidéki vendéglátás is képes olyan színvonalat képviselni, amire méltán lehetünk büszkék. Azóta eltelt hat év, idén pedig megnyitott a fine dining vonalat képviselő Platán Gourmet Étterem. A séffel a hely szelleméről, ételekben őrzött emlékekről, ízlésformálásról, régi és új trendekről beszélgettünk.

Kormos Lili

„Számunkra az ételek által felidézett emlékek a legfontosabbak” – Megnyitott...

A tatai Platán Udvarház és a Platán bisztró csaknem kétéves előkészítő munka után végre tovább bővül nem mással, mint a Platán Gourmet étteremmel. A csúcsgasztronómia kedvelőit Pesti István Michelin-csillagos séf várja az évszakokra és a tavat körülvevő természeti értékekre építkező ételkínálattal, de megidézik az egykor itt élő Esterházy-család szellemi örökségét és a történelmi Magyarország gasztronómiai hagyományait is.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...