Mit főzzek ma? Őszi tökmagos gombakrémleves, pásztorpite és körtés-mandulás fordított...
Kényeztesd az ízlelőbimbóidat egy szuper őszies gombakrémlevessel, egy édesburgonyás pásztorpitével és egy körtés-mandulás fordított tortával.
NosaltyKényeztesd az ízlelőbimbóidat egy szuper őszies gombakrémlevessel, egy édesburgonyás pásztorpitével és egy körtés-mandulás fordított tortával.
NosaltyHa mindig is egy olyan laktató ételre vágytál, ami gyakorlatilag köret és húsétel egyszerre, akkor imádni fogod a húsos pitéket!
NosaltyAz egytálételek unásig ismételt legfőbb erénye, hogy a köret és a főétel egyszerre, egymásba gabalyodva érkezik asz asztalodra, általában egyenesen a sütőből. Most egy angol klasszikussal, a húsos-kiadós pásztorpitével bizonyítjuk, hogy a szigetlakók konyhája is megér pár misét, főleg, ha ennyire sajtos krumplipürével készül...
NosaltyA mai menü cseppet sem lesz unalmas, hiszen tele van különleges fogásokkal, melyek ízben gazdagok, és külsőre sem utolsók.
NosaltyEgy igazi klasszikus lebbencsleves, egy különleges pásztorpite édesburgonyával és egy ellenállhatatlan házi zserbó vár ma. Jó étvágyatok kívánunk hozzájuk!
NosaltyA mai napon meggyújthatjuk a koszorún az első gyertyát, ami nemcsak az adventi időszak kezdetét jelenti, hanem azt is, hogy már egyre közelebb kerül az a bizonyos pirosbetűs nap. Idézzük meg a hangulatát az alábbi elegáns fogásokkal.
NosaltyA mai menüsor színeivel is a tavaszt ígéri, a leves spenótzöld, a pásztorpite édesburgonya-narancs, a süti pedig citromsárga színekben pompázik.
NosaltyHúsban gazdag napunk lesz ma, ami remélhetőleg elég energiát ad majd a teendőinkhez. Főzzünk mexikói csirkés húslevest egy kis kukoricás kiegészítővel, majd szaftos, marhahúsos pásztorpitét, desszert gyanánt pedig gyors brownie készüljön.
NosaltyAz édesburgonya egy fantasztikus alapanyag, amiből csodás ételvariációkat készíthetünk. Ezekre hoztunk most néhány példát.
NosaltyKihagyhatatlan finomságok kerülnek ma az asztalra, csicseris minestrone, édesburgonyás pásztorpite és diós sütemény képében.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...