Ezért nyomkodd szét a kezeddel a konzervparadicsomot
A paradicsomkonzerv egy kiváló, egész éves megoldás a piros színű „gyümölcs” helyettesítésére. Persze nem mindegy, hogyan tesszük a fazékba: nézzük, mit javasol a Napi Tipp!
Lakos BenedekA paradicsomkonzerv egy kiváló, egész éves megoldás a piros színű „gyümölcs” helyettesítésére. Persze nem mindegy, hogyan tesszük a fazékba: nézzük, mit javasol a Napi Tipp!
Lakos BenedekKonzervet nagyon sok ételhez használunk: hüvelyeseket, paradicsomot és más zöldségeket, gyümölcsöket is hazaviszünk a kis fémdobozokban. De ezeken túl valami más is van még a konzervben, ami sokaknak dilemmát okoz. A Napi Tippben kiderül, mi ez, és mi a teendő vele.
Lakos BenedekA paradicsom hivatalosan csak nyáron szezonális, van azonban megannyi különböző feldolgozott formája, amelyek ugyan elsőre ugyanolyannak tűnhetnek, mégsem mindegy, melyiket választjuk közülük.
Lakos BenedekAmikor nagyban dúl a tél, és sehol egy szép, érett paradicsom a láthatáron, akkor ugyan mihez kezdhet az az ember, aki mégis valami paradicsomosat kíván enni? Nos, konzervet használ! És mit főz belőle? Lássuk!
Lakos BenedekMár egy kicsit kezdtünk fellélegezni, hogy március végére tényleg tavaszi időjárást élvezhetünk, azonban sok meglepetést tartogat még az előrejelzés. A húsvéti időjárás is már sejthető, reméljük, akkor hózápor már nem lesz.
NosaltyCikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!
NosaltyA táplálkozási szakértő által javasolt étrend: „A fogyáshoz úgy kell enni, mint a gyerekek"! Hogy mit is jelent ez? Nézzük!
Németh OrsiLevesünk citromtól lesz friss és karalábéval fő, főételünk céklától piros és tunkolható, míg desszertünk a legszebb gyermekkori napokra emlékeztet.
Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!