palóc ételek

4 éttermet mutatunk, ha Palócföldön jársz, és ennél valami jót

Nagyszerű krumplival készülő ételek, a káposzta és a bab használata, főleg sertéshússal főzés, omlós piték, lepények, rétesek készítése mind a palóc hagyományokhoz tartozik. Konyhájuk sokat modernizálódott, de nagyon fontos a háziasság, a fent említett tápláló zöldségek kreatív felhasználása. A négy legkedvesebb palócföldi éttermünket mutatjuk most be: hol erősebben, hol csak nyomokban észrevehetőek a táj jellemzői, de mindegyikükre igaz, hogy emlékezetesen főznek.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...